Fındıkta beklenti büyük! '110 TL altı kurtarmaz'

Fındıkta beklenti büyük! '110 TL altı kurtarmaz'

Akaryakıt zamları başta olmak üzere maliyetlerin artması ile birlikte fındık üreticisinin de fiyat beklentisi yükseldi.

Akaryakıta yapılan ÖTV zammı sonrası akaryakıtta yaşanan büyük artış nedeniyle bir çok sektörde fiyatların artış trendine girmesi fındık üreticilerinin de beklentilerini yükseltti.
Samsun'da 600 TL'den aşağı günlük çalıştıracak işçi bulunamadığını ifade eden Terme Ziraat Odası BaşkanıFerda Ergün, " Akaryakıta zam gelmesi sonucu iğneden ipliğe her şeye zam gelecek. Bizim de maliyetlerimiz fazlasıyla yükseldi. Günlük işçi fiyatları 600 TL altında değil. Bu şekilde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan beklentimiz oldukça yüksek. Biz Karadenizli üreticiler olarak seçimde desteğimizi hiç esirgemedik. Şimdi kendisinden biz destek bekliyoruz" dedi.

Fındıkta beklenti büyük! '110 TL altı kurtarmaz'
Fındığın kilo başı maliyetinin 100 liraya dayandığını ifade eden Ergün; "110 TL altında açıklanacak bir fındık fiyatı çiftçiyi kurtarmaz. Çaya bir fiyat verildi sonrasında yaşanan maliyet artışları göz önünde bulundurularak bir kez daha fiyat güncellemesi yapıldı. Fındıkta da bu denli bir hassasiyet beklemekteyiz. Zaten rekolte daldaki fındığa göre ölçülüp 20 bin ton fındık fazlası var dendi. Fındık çuvala girmeden gerçek rekolte ortaya çıkmaz. Ben rekoltenin o kadar da yüksek olacağını sanmıyorum. Dalda fındık var ama ciddi derecede de içi boş" ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER- SAMSUNSONHABER