15 yaşındaki Hamza'dan şikayetçi olan Mustafa Demir'e tepki

15 yaşındaki Hamza'dan şikayetçi olan Mustafa Demir'e tepki

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sosyal medyadan kendisine hakaret ettiğini iddia ettiği 15 yaşındaki Hamza'dan şikayetçi olunca konu Türkiye gündemine taşındı. Haliyle Demir'e tepkiler de gecikmedi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yaşayan Necati Akçalılar Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi H.S., dedesinden miras kalan evin ve işyerlerinin, bedelinin çok altında kamulaştırılması nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'i sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi. Demir, şubatta yaşanan bu olay nedeniyle 15 yaşındaki H.S.'den şikâyetçi oldu. H.S.'nin babasına ulaşan polis, çocuğun ifade için adliye gelmesini istedi. H.S., okuldan izin alarak ifade vermeye gitti.

İfade sonrası serbest bırakılan H.S., "Ailem evimiz yıkılacak diye perişan. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği para ile bizlerin geleceği kararacak. O nedenle bir gün ailem çok üzüntülüydü bir paylaşım yaptım. Sonra da sildim paylaşımlarımı. Okulumdan izin alıp ifade vermeye gittim" dedi.

Yaşanan bu durum Samsun'u ve Mustafa Demir'i olumsuz biçimde yeniden Türkiye gündemine taşıdı. 

 

Yaşananlara tepki gösteren CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türker, küçük çocuğun ailesini ziyaret ederek Hamza'ya sahip çıktı. 

Türker sosyal medya hesabında paylaştığı videoda ise Mustafa Demir'e "Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz mısın?" diyerek seslendi.