Samsun'un Canik ilçesine bağlı Devgeriş Mahallesinde Cumhuriyet bayramı coşkuyla kutlandı.
Mübadil vatandaşların yoğun biçimde oturduğu Canik ilçesine bağlı Devgeriş Mahallesinde etkinlikleri organize eden Dernek Başkanı İlker Kırbaş, Türkiye'nin her zamankinden fazla cumhuriyet değerleri ve Atatürk ilkelerine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Çocukların okuduğu İstiklal marşı ve cumhuriyet şiirlerinin ardından düzenlenen konferansın konuşmacılarından gazeteci yazar Osman Kara, "Rumeli kaybedilmiş bir anavatandır. Bu toprakların kaybından en acı biçimde etkilenen mübadil Türklerin Atatürk'e ve cumhuriyete olan sadakatleri, her türlü takdirin üzerindedir" dedi.

Diğer konuşmacı Rumeli Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Akın Üner ise, "Atatürk'e ve Selaniklilere yönelik artan hakaretlere sessiz kalmayacaklarını, Türkiye'nin emperyalizme ve Türk düşmanlarına teslim edilmeyeceğini" söyledi.

Etkinlik daha sonra havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Etkinliklere çok sayıda vatandaşın yanı sıra sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi.



