Samsun'da bir babanın isyanı! 'Çocuğumun eğitim hakkını elinden alıyorlar'

Samsun'da bir babanın isyanı! 'Çocuğumun eğitim hakkını elinden alıyorlar'

Samsun'da Baruthane Ortaokulu'na çocuğunu yazdıramadığını ifade eden Muhammet Erikçi;'' Benim çocuğum okumayacak mı?'' diyerek yetkilere çağrıda bulundu.

Samsun'un İlkadım ilçesi Baruthane Ortaokulu'na, 5. sınıfa geçen çocuğu yazdırmak için giden Erikçi büyük şaşkınlık yaşadı. Okuldan adeta kovulmaktan beter olan baba, durumu milli eğitime kadar götüreceğini belirtti.

''ÇOCUĞUMUN EĞİTİM HAKKINI ELİNDEN ALIYORLAR'

Baba Muhammet Erikçiaçıklamasında; ''BenBaruthane Ortaokulu'na çocuğumu yazdıramıyorum. Müdüre hanım benden elektrik su faturası istiyor. Sanki ben kredi çekeceğim. Üslübu da çok farklı. Bir aydır ikametim farklı diye çocuğumu okula almıyorlar. Bu ülkede benim çocuğum okumayacak mı? Benden 6 aylık elektrik su faturası istiyor. Bunun kanunen yasal bir yeri yok dediğim halde isterseniz Milli Eğitim'e şikayet edin diyerek ben sizi okula almam dedi. Benim ikametim 1 aydır burada, benim adresim nerede gösteriyorsa alacaksınız çocuğumu okula sonuçta eğitim almak zorunda dediğim halde, nerde okursa okusun isterse okumasın, bu okula almıyorum dedi. Ben yetkililere sesleniyorum eğitime bu kadar önem veren bir ülkeyiz madem, neden benim çocuğumun zorunlu eğitim hakkını elinden alıyorsunuz'' şeklinde konuştu. 

SAMSUN SON HABER