Ertuğrul Sağlam: Şampiyonluğa Yürekten İnanıyorum

Ertuğrul Sağlam: Şampiyonluğa Yürekten İnanıyorum

Samsunspor'da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam suskunluğunu bozdu ve gündeme dair açıklamalar yaptı.

İlk olarak Altınordu ve Giresunspor maçlarını değerlendiren Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Altınordu maçında oyuncularımız sorumluluk aldılar. Çok iyi mücadele ortaya koydular. Maalesef oyuna çok iyi başladığımız, çok iyi götürdüğümüz ve sonrasında 10 kişi kaldığımız, 10 kişi kaldıktan sonra da her oyuncunun daha fazla sorumluluk aldığı, eksilen arkadaşlarının yerine de bir performans ortaya koyduğu bir mücadele izledik. 9 kişi kaldıktan sonra da yine oyuncularımız biraz daha sorumluluk aldılar ve üst düzey bir mücadele ortaya koyarak orada belki de Samsunspor ruhunu ön plana çıkararak güzel bir maç oynadık. Biz o günkü karşılaşmada gerçekten oyuncularımızın vermiş olduğu mücadeleden dolayı gurur duyduk. Daha sonraki hafta Giresunspor karşısında kazandığımız taktirde lider olabileceğimiz ve hepimizin istediği yere gelebileceğimiz bir karşılaşma oynadık. Karşılaşmanın ilk kırmızı karta kadar olan bölümünde yani 70 dakikalık bölümünde oyuncularımız gerçekten bir şampiyon nasıl oynar, nasıl mücadele eder bunu ortaya koydular. Sadece tek eksik olan goldü. Sonraki süreçte özellikle ikinci yarıda her an golü bulacağımız futbol ortamını da oluşturmuştuk. Sonrasında maalesef gereksiz bir kırmızı kartla eksik kaldık ki, sonraki süreçte yine oyuncularımız bu isteklerinden, arzularından ve coşkularından vazgeçmediler. Oyunu yine elinde tutarak mücadeleye devam ettik. 9 kişi kaldık yine oyuncularımız kazanmak için ellerinden geleni yaptılar hatta pozisyon bulduğumuz dakikada maalesef golü yedik. Açık konuşmak gerekirse 2 karşılaşmada da takımımızın ortaya koyduğu oyundan, mücadeleden, istekten, coşkudan ben sonuna kadar memnunum. Yapmamız gereken iş bundan sonraki karşılaşmalara özellikle ilk oynayacağımız Tuzlaspor karşılaşmasına bu ruhu, bu isteği ve coşkuyu aktarıp orada bizim geleceğimiz açısından bize yol açacak olan bu karşılaşmayı kazanmak istiyoruz” dedi.

Takımın şampiyon olacağına yürekten inandığını belirten Ertuğrul Sağlam, “Maalesef ülkemizdeki futbol aklı ve futbol ortamı bu. Değerlendirme anlayışımız ve değerlendirme kültürümüz sadece sonuçlarla işleyen bir durumda. Kazandığımız takdirde hiçbir şeyi sorgulamayan ama kaybettiğinizde de işler nasıl gelişirse gelişsin olaya kötümser bir yaklaşımın olduğu bir anlayışımız var. Kahramanlıkla hainlik arasında o kadar ince çizgi var ki, maalesef biz bunu kaçırıyoruz. Giresunspor maçında iyi oynarken Guido’nun topu gol olsaydı, biz o maçı kazansaydık lider olacaktık ve herkes oyuncularla ve bizlerle alakalı methiyeler düzecekti. Lider takımın lider hocası ve oyuncuları ya da yöneticileri olarak bugün çok farklı şeyler konuşulacaktı. O top döndü bize gol oldu. Maçtan sonra yaşadıklarımız, maruz kaldıklarımız. Maalesef olay burada kilitleniyor. Bu kadar ince bir çizgi içerisinde yaşıyoruz. Bu böyle olmamalı. Karşılaşma sonrasındaki oyuncularımızın bizlerin maruz kaldığı eleştiriler, hakaretler, insanlık dışı söylemler gerçekten Samsunsporluyum diyen kimseye yakışmıyor. Ben onların Samsunsporlu olduklarına da inanmıyorum. Dolayısıyla bu takımın neredeyse yüzde 75’inden daha fazlası geçen senede burada görev yapmış. Her Samsunsporlunun ‘artık bu ligden kurtulalım’ dediği ligden o Samsunsporluları kurtaran, ikinci ligden birinci lige çıkarken o şampiyonlukta emeği olan oyuncular. Bugün gelinen noktada da halen ikinci sıradayız ve bizi Süper Lige çıkaracak pozisyonun içerisindeyiz. Dolayısıyla şunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum ki, bu çocuklar yapılan hakaretlerin ve söylemlerin hiç birisini hak etmiyor. İnşallah bu takımı birinci ligden Süper Lig'e taşıyacak olan o çocuklar da bunlar. Allah’ın izni ile ben oyuncularımıza sonuna kadar inanıyorum ve güveniyorum. İnşallah bu işi sonuna kadar getirecekler ve bu takımı şampiyon yapacaklar. Bu takım şampiyon olacak. Ben buna yürekten inanıyorum. Samsunsporluyum diyen, Samsunspor’u seven herkesin de bu şampiyonlukta pay sahibi olmalarını istiyorum. Bu şampiyonluğun bir tarafından tutmalarını istiyorum. O yüzden bundan sonraki süreçte de herkesin bu çocukların motivasyonunu ve moralini yükseltecek şekilde hareket etmesi ve şampiyonlukta da pay sahibi olmasını istiyorum” diye konuştu.

Samsunspor’un şampiyonluğunda herkesin pay sahibi olmasını isteyen Ertuğrul Sağlam, “Maalesef son süreçte özellikle kulübümüzle alakalı bazı yanlış algının ve yanlış anlaşılmaların olduğunu görüyoruz. Samsunspor kulübü şuanda bir modern kulüp nasıl yönetiliyorsa o şekilde yönetiliyor. İçeride kurumsal yapı böyle güzel işliyor. Her çalışan görev bilinci ve sorumluluğu içerisinde işini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Bu doğrultuda bizde tamamen kendi işimize odaklanıp sahanın içerisinde kalıp işimizi de doğru şekilde yapma şansı buluyoruz. Yani herkesin sorumluluk aldığı, hedeflerimize doğru giden yolda bize katkı sağladığı bir kulüp ortamı burada var. Dolayısıyla buradaki hiyerarşi de buna yönelik gayet güzel bir şekilde işliyor. Her birim ‘takıma nasıl katkı yaparım’ bu konuyla alakalı çok büyük fedakarlıklar yapıyor. Dolayısıyla böyle bir kulüp yapısı içerisinde bizde işimizi güzel bir şekilde devam ettireceğiz ve mutlu sona ulaşacağız. Herkes bunu böyle bilsin. Kesinlikle bu takım süper lige çıkacak ve süper lige çıkarken de Samsunspor’u seven herkesin de bu başarıda pay sahibi olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Ertuğrul Sağlam, “Milli arada takımımızda hem zihinsel anlamda oyuncularımızın o moral bozukluğunu üzerinden atmak için fırsatımız oldu. Bununla ilgili çalışmalarımız da oldu. Hem de fiziksel olarak Çarşamba gününden beri çok yoğun bir çalışma dönemi geçirip, inşallah Tuzla maçına kadar da bu çalışmalarımızı devam ettirip, güzel bir şekilde hazırlanacağımızı düşünüyorum. Hem zihinsel hem de fiziksel açıdan takımımızı çok daha iyi bir seviyeye getirdik. Bu arada sakatlıkları olan arkadaşlarımız vardı. Onlarla ilgili de güzel gelişmeleri oldu. Tedavileri çok güzel geçti. Bugün Brice Dja Djedje takımla birlikte antrenmanlara katıldı. Kevin Boli birkaç gündür takımla beraber antrenmanlara katılıyor. Gökhan Karadeniz’in ufak bir sakatlığı vardı. O da bugün takımla beraber sahada. Bunun yanında Kerem Can Akyüz’ün ufak bir sakatlığı var. Oda kırmızı kart cezalısı olduğu için onun sakatlığı bizim hafta sonu oynayacağımız maça etki etmeyeceğini biliyoruz. Bununla beraber de moralimiz gayet üst seviyede, motivasyonumuz gayet üst seviyede. Dolayısıyla ben kentin dinamiklerinin de bize tam anlamıyla destek olduğu, bizim yanımızda olduklarını hissederek bundan sonra bu şehirdeki gücü biz sinerjiye dönüştürüp, inşallah bundan sonraki süreci de çok iyi bir şekilde geçireceğimize inanıyorum. Bu konuşmamı da şu şekilde tamamlamak istiyorum. Hep birlikte başaracağız” dedi.