Samsun'da hizmete açıldı! 6 milyon TL harcandı

Samsun'da hizmete açıldı! 6 milyon TL harcandı

Samsun'un Bafra ve Alaçam ilçelerinde uzun yıllardır beklenen arıtılmış içme suyu hasreti sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (SASKİ) 6 milyon TL'ye inşa ettiği Hacıoğlu İçme Suyu Arıtma Tesisi, 17 mahalleye su vermeye başladı.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük içme suyu yatırımlarından Değirmen Çayı Deresi üzerine inşa edilen Hacıoğlu Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Samsun'da hizmete açıldı! 6 milyon TL harcandı

Törene, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter İlhan Bayram, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Samsun'da hizmete açıldı! 6 milyon TL harcandı

6 milyon TL harcandı

Bölgenin su sorunlarını çözmek için Hacıoğlu Arıtma Tesisi’ni 6 milyon TL’ye mal eden SASKİ, tüm mahallelerin şebeke hatlarını yeniledi. Yatırım ve çalışmalarla ilgili bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, “Arıtma tesisimizin ham su kaynağı, inşa ettiğimiz Hacıoğlu Arıtma Tesisi regülatörüdür. Regülatörle içme suyu arıtma arasındaki isale hattının uzunluğu 19 kilometredir. 315 mm çapındaki polietilen boru ile regülatörden alınan su arıtma tesisine getirilmekte, burada dünya standartlarında arıtılan su ise yaklaşık 220 km uzunluğundaki değişik hacimlerdeki 19 adet depo, 2 adet terfi merkezi, bağlantı ve abone hatlarıyla birlikte 5 bin 996 haneye dağıtılacak. Şuan 17 kırsal mahallemizin istifadesine sunduk. Musluklardan saniyede 40 litre su akacak. Tesisimizin hizmet sahasını genişleterek 2 bin 531 kişinin yaşadığı 9 köye de hızlı bir şekilde arıtılmış içme suyunu ulaştırmış olacağız” dedi.

Samsun'da hizmete açıldı! 6 milyon TL harcandı

2 yılda bitecek

Kent merkezinde de çok önemli projeleri hayata geçirmeye başladıklarına değinen Başkan Demir, “Kentsel ve sanayi dönüşümü başladı. 2 yılda bitecek. Saathane Meydanı projemizi genişletiyoruz. Subaşı projemiz başladı. Anakent İş Merkezi'ni bu sene yıkıyoruz. Minibüs Terminali projesi hazır. Yol ve kavşak düzenlemeleri başlayınca onu da yapacağız. Zor gibi görünen çalışmalar doğru proje üretirseniz, doğru kadro ile verimli çalışırsanız kolay yapılıyor. İmkansız gibi görünenler de biraz zaman alıyor. Bunu Samsun'da hep birlikte hayata geçiriyoruz. Samsun'da dört dönem belediye başkanlığı yapmış Yusuf Ziya Yılmaz beyden bayrağı devraldık daha da yukarılara taşıyoruz. Bizden sonra gelen gençler çok daha iyi yerlere taşıyacaklar” açıklamasında bulundu.