Başkan Serkan Dağlı: Yerli üretici yok oluyor

Başkan Serkan Dağlı: Yerli üretici yok oluyor

DEVA Partisi Alaçam İlçe Başkanı Serkan Dağlı, 'Çiftçi sayısı ciddi oranda azaldı, yerli üreticilerimize destek verilmeli' dedi.

DEVA Partisi Alaçam İlçe Başkanı Serkan Dağlı, esnaf ziyaretlerinin ardından köy köy gezerek çiftçilerin sorunlarını dinliyor. Alaçamlı vatandaşların sesi olan Başkan Dağlı, "Çiftçi sayısı ciddi oranda azaldı. Kendi topraklarımızda üretilmesine rağmen ithal edilen ürünlerde üreticimize bir darbe daha vurmuştur" dedi.

Başkan Serkan Dağlı: Yerli üretici yok oluyor

"ÇİFTÇİLERİMİZ YOK OLUYOR"

Başkan Dağlı, çiftçinin dayanacak gücünün kalmadığını ifade ederek, "Yaptığımız ziyaretlerde köyde yaşayan vatandaşlarımızın ortak sorunlarını dinledik. Geçen yıl 70-80 TL civarında olan yem fiyatı bu sene 110 TL'ye yükseldi. Mazot fiyatı geçen yıl 5 TL iken bu sene 6 TL'ye yükseldi. Geçen yıl bir dönüm ilaçlama fiyatı 700 TL civarı iken bu yıl bin 400 TL'ye yükseldi. 60-70 kuruş olan bir kilo saman fiyatı bu sene 1 TL'ye yükseldi. Tarım Kredi faizleri ile çiftçiler icralık oldu, borcu borçla bile kapatamayacak hale geldi. Kapısındaki traktör icralık hale geldi. Artan maliyetlerle adeta yok olmaya mahkum edilen üreticimiz elindeki ürünü satsa bile artan maliyetlerle zarar ediyor. Ekonomik nedenlerle son 17 yılda hem ekilen araziler azaldı, hem de çiftçi sayısı ciddi oranda düştü. Kendi topraklarımızda üretilmesine rağmen ithal edilen ürünlerde üreticimize bir darbe daha vurdu" dedi.

"ÖNCELİĞİMİZ YERLİ ÜRETİCİ OLMALI"

Çiftçilerin değerinin her geçen gün daha da anlaşıldığını belirten Başkan Dağlı, "Çiftçilerimize elektrik desteği sağlanmalı, Tarım Kredi Kooperatiflerinin yüksek faizleri ve mazot fiyatı düşürülmeli, öncelik yerli üreticilerimize destek vermek olmalıdır" diye konuştu.