Samsun'da gazeteciler yetkililere çağrı yaptı

Samsun'da gazeteciler yetkililere çağrı yaptı

Dünyada etkisi altına alan korona virüste vaka ve ölüm sayısı giderek artıyor.Samsun'da gazeteciler yetkililere mağdur insalara yardım etmeleri konusunda çağrıda bulundu.

İlk olarak Çin 'de ortaya çıkan ve dünyanın birçok ülkesinde görülen korona virüsü ülkemizde günden güne can kaybına yol açıyor.

Türkiye'de de görülenkorona virüs salgınına karşı yetkililer çalışmalarını sürdürüyor.

Halkın toplu olarak kullandığı kamusal alanlar başta olmak üzere, korona virüsüne karşı önlemler en üst seviyeye çıkartıldı ve vatandaşlara sık sık 'evde kal' çağrısında bulunuluyor.

Samsun'da gazeteciler, 'Yetkililerin talimatları doğrultusunda evde kalan insanların ihtiyaçları nasıl karşılanacak?' sorusunu soruyor.

Gazeteciler, ''Bulunduğumuz şu süreçte evinde kalan bu insanların, bu ailelerin, normal zamanda dahi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlananların, ev kirası, elektrik, doğalgaz faturası gibi giderler arasında tercih yapmak durumunda olan, birini ödeyip birini ödeyemeyenlerin virüs nedeniyle evlerine kapandıkları bu süreçte, yetkililer dertlerine derman olmalı'' açıklamasında bulundu.