'Mali Müşavirler Ölümsüz Değil Önce İnsan'

 'Mali Müşavirler Ölümsüz Değil Önce İnsan'

Samsun Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver Öğütcü koronavirüs'ten etkilenecek meslektaşları için 'Mali Müşavirler Ölümsüz Değil Önce İnsan' dedi.

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver Öğütcü , tüm Dünya ile birlikte ülkemizin de mücadele ettiğikorona virüs Salgını hakkında meslek camiasının yaşadığı sorunlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Salgın sebebiyle yaşanan olağanüstü koşullarda uygulanmak üzere açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketinin TÜRMOB ve bağlı bulunduğu 85 meslek odası olarak desteklendiğini belirterek pakette yer alan vergisel tedbirleri doğru ancak eksik bulduklarını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamalarda evde kalınması gerektiğini, insanların izole edilmesinin virüsün yayılmasının önüne geçilmesi için şart olduğunu belirtmekte bu kapsamda Samsun da AVM’lerin kapandığını, bazı işyerlerinin yasal yoldan kapatıldığını belirten Oda Başkanı “Ancak beyanların uzatılmaması nedeniyle meslektaşlarımız nereden hangi ortamdan geldiği belli olmayan binlerce fatura ve evrakı elden geçirerek kayıt yapmaya ve beyanname düzenlemeye mecbur bırakılmaktadır” dedi.

Yaşanmakta olan süreçte mali belgelerin kendilerine ulaşması ve bürolarda kayıtlarının yapılmasının imkansız hale geldiğine dikkat çeken Öğütcü , hem kendileri hem de bürolarda çalışan personellerin mesleki sorumlulukları sebebiyle çaresiz kaldıklarını belirtti. Oda Başkanı TÜRMOB tüm odaların katılımı ile bir bildiri yayınlayarak taleplerini dile getirdi biz de Samsun olarak katılımcı olduk dedi.

“Bu süreçte, tüm beyan ve bildirim sürelerinin ertelenmesi, mücbir sebep halinin kabulü, tüm prim hizmet belgelerinin, e-Defter beratlarının yüklenme süresini ve vergi incelemelerinin ertelenmesi gerekmektedir. Ayrıca bu süreçte yaşanacak tahsilat sıkıntıları dikkate alınarak iş dünyasına sağlanan destekler kapsamına meslek mensuplarının da dahil edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda erteleme sağlanması için Samsun Milletvekillerimizi de bilgilendirerek destek talebinde bulunduk, olumlu sonuç almayı umut ediyoruz ” ifadelerini kullandı.