10 Ocak'da gazetecilerle bir araya geldi

10 Ocak'da gazetecilerle bir araya geldi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Şehrimizin potansiyeli büyük. Medya ve STK'larla bir arada çalışmak zorundayız' dedi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Samsun'da 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nde, Samsun medyasının katıldığı ziyaret ve toplantılarla kutlandı. 10 Ocak nedeniyle Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Vali Osman Kaymak, demokrasilerde dördüncü güç olan medyanın önemine işaret ederek, 'hizmet' noktasında birlikte çalışabilmenin önemini vurguladı.


YOĞUN KATILIM


Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen programa Samsun Valisi Osman Kaymak, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun İl Müdürü Volkan Toptaş, Samsun Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Muhammet Meclis, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Mustafa Bayraktar, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun, TSYD Samsun Şube Başkanı Avni Demir, Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Esen, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Arslan ile yerel ve yaygın medyanın temsilcileri katıldı.

EMEKLERİNİZ ŞÜPHESİZ


Samsun Valisi Osman Kaymak, şehre hizmet adına basın mensuplarıyla birlikte çalışmalarını birlikte yürüttüklerini belirterek, "Gazetecilerin mesleğine saygı duyuyoruz. Bu şehrin sorunlarında birlikte çalışıyoruz. Medyanın dördüncü kuvvet olduğunu kabul ediyoruz. Bu şehre birlikte hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Şehrimizin büyük imkan ve potansiyeli var. Şüphesiz medya ve STK'larla bir araya gelip çalışmak zorundayız. 19 Mayıs 1919'un 100. yılı nedeniyle yapılan etkinliklerde basın mensuplarımız da büyük emek verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

YASAL BİR ÇALIŞMA VAR


Son yıllarda internet medyasının geliştiğini de belirten Vali Kaymak, " Sosyal medya ve internet medyası da kaçınılmaz bir gerçekliktir. Ama bu konuda da bir boşluk var. İstediğimi yazarım gibi bir anlayış doğru değil. O yüzden bu konuda bir yasal çalışma olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

İNTERNET MEYDASI GELİŞTİ


Gazeteci ve gazetelerin ayakta kalmasının zor olduğunu da ifade eden Vali Kaymak, " Bir maliyet var. Bunun da reklam giderleriyle karşılanması gerekiyor. Ayrıca internet medyasına da resmi ilanlardan pay verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu çağ onu gösteriyor. Tabi ki internet medyasının da ona göre bir saygınlığı olması gerekiyor. Bu anlamda basının kamu hizmetlerine ve insanların mutluluğuna katkı veren bir alan olduğunu düşünüyorum" dedi.

GAZETECİLER GÜNÜ ARTIK NOSTALJİ

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Necdet Uzun ise, 12 Eylül öncesinde kültür araçları olan gazetelerin daha sonra 'tava tencere dağıtarak' güven kaybettiklerini ve ticari araçlar halini aldıklarını vurguladı. . Devletle ilişkilere girip müteahhitlik yapan gazete patronları bile olduğunu vurgulayan Uzun, "Gazete mutfağında da gazeteciler yerine pazarlamacılar çalışmaya başladı. Patronlar iktidardan nemalanacak adamları seçerek, medyaya olan güveni tamamen yitirdiler. Türkiye'de büyük bir dönüşüm başladı. Bu dönüşümle beraber gazetelerin başına güvenilmeyen ve verdiği sözü tutmayan insanlar geldi. Basın özgürlüğü adı altında sorumluluklarını unuttular. Özellikle milli meselelerde dikkat edilmesi gereken bir çok unsur göz ardı edildi. Bu mesleğe 45 yılını vermiş bir adam olarak gazetenin bu denli değişimi beni meslekten soğuttu. Gazetecilikten başka her işi yapan arkadaşlar var. Lafım, gazetecilik dışında işler yapıp bundan nemalanan insanlaradır. Bunlara çanak tutan yöneticilerimiz de var ama hata hepimizin . Devleti yönetenler; testiyi kıranla testiyi sağlam götürenleri ayırt etmezse, bu yakındığımız sıkıntılar devam edecektir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü artık bir nostaljidir. Sayın valimize bizi bir araya getirerek konuşma fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.