Samsun yeni eğitim sistemine geçti

Samsun yeni eğitim sistemine geçti

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, il genelinde 1 okulun inşaatına devam edildiğini, onun dışındaki tüm okullarda tekli eğitime geçilecek ortamın oluşturulduğunu ifade ederek, 2020 Eylül ayında tüm ilde tekli eğitime geçileceğini söyledi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen açıklamalarda bulundu. Tekli eğitime geçiş konusunda gerekli fiziki şartların tamamına yakınının yapıldığının altını çizen Esen, birçok konuda önemli bilgiler verdi.

Tekli eğitime geçiş konusunda gerekli fiziki çalışmaların yapıldığını belirten Esen, “2023 Eğitim Vizyonu Belgemiz bakanımız tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Bu belgenin ana unsurların bir tanesi de farkların ortadan kaldırılmasıdır. Bu hem okullar arasındaki fiziki farklılıkların ortadan kaldırılması hem de okullar arasında oluşmuş olan öğrenme farklarının ortadan kaldırılmasıdır.

Öğrenme farklılıklarını ortadan kaldırmak için şüphesiz ki eğitimin gereği olan fiziki ortamların da iyileştirilmesi gerekiyor. Yani çocuklarımızın normal eğitimde eğitilebilmeleri için tüm şartların ve unsurların bir araya getirilmesi lazım. Bu anlamda biz Samsun’da 2016 yılından itibaren normal eğitime geçebilmek için tüm hesaplamalarımızı yaptık.

Ne kadar derslik, okul yapmamız gerekiyor, bunların bütün hesaplamalarını yaptık. Gerek temel eğitim programı, gerekse devlet yatırım programıyla bunları gerçekleştirmenin yoluna gittik. Bugün itibariyle devam eden 30 civarında okul inşaatımız var.

Onlar tamamlandığında ilimizde derslik ihtiyacı tamamen ortadan kakmış olacak. Bu bundan sonra da hiç ihtiyacımız olmayacak anlamına gelmiyor” dedi.