AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan OMÜ açılış törenine katıldı

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan OMÜ açılış törenine katıldı

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2019-2020 akademik yılı açılış töreninde ortaya çıktı.

Samsun'u yakından ilgilendiren olaylara ilişkin gündemden uzak duranAK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan,Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 2019-2020 akademik yılı açılış töreninde 'Bu coğrafyada zayıf devlet yaşamaz, biz güçlenmek zorundayız' cümleleri ile ortaya çıktı.

Samsun'u Mecliste en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, 'Samsun üniversite şehri olma hususunda emin adımlarla ilerliyor. İkinci üniversitemizi de kazandık, Samsun Üniversitesi de faaliyete başladı ve bir yola çıktık. Bundan fevkalade neticeler alınacağına inanıyorum. Az önce Rektör Hoca anlattı, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin başarılarına şahit olduk. Bu durum bizi gururlandırdı ve sevindirdi. Ayrıca belediye başkanımızın şehir ile üniversiteyi buluşturan projelerini takdir ediyorum. Biz çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Gerçekten 100 yıl önce yaşadığımız büyük sıkıntı sanki yeniden ele alınıyor ve coğrafyamızı yeniden parçalamak ve kendi isteklerine göre dizayn etmek peşinde olanlar var. Özellikle tarihimizin son 300 yılında ağır bedeller yaşadığımız olaylar yaşadık. Bunun arkasındaki en büyük sebep bilgi üretmekten korkmamız, bilgiyi teknolojiyi oluşturamayız yüzünden o dönem büyük bir sıkıntı ile geçti. Bugün ise Cumhuriyet ile birlikte ve ondan önceki birikim ile birlikte bilgi üretme konusunda emin adımlarla ilerlediğimizi görmek istiyorum ve göreceğime de inanıyorum. Çünkü Türkiye bilgi üretmek zorunda, birlik ve beraberliğini sürdürmenin yanında bilgi ve teknoloji üretmek ve imkanları geliştirmek zorunda. Yoksa bu coğrafya zor bir coğrafya bu coğrafya da zayıf devlet yaşamaz biz güçlenmek zorundayız' ifadelerini kullandı.