'Samsun'a Yeni OSB'ler Lazım'

'Samsun'a Yeni OSB'ler Lazım'

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Samsun ekonomisinin gelişmesi gerektiğini belirterek yeni Organize Sanayi Bölgeleri kurulması gerektiğini söyledi. Demir, ' İlk etapta 3 bin 500 dönümlük bir alan kazandıracağız' dedi.

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Samsun’da ihracatın 500 bin dolar seviyelerinde kaldığını ancak bunun artması için de yeni Organize Sanayi Bölgeleri’ne ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Demir, “ İhracatın artması için üretimin de artması lazım. Bizim de bu konuda üzerimize düşen en önemli şey üreticiye yeterli derecede arsa üretmektir. Bunun için ilk etapta 3 bin 500 dönümlük yeni bir organize sanayi bölgesi üreteceğiz. Bu da yeterli olmayacak. Hemen devamında da 5 bin dönümlük yeni bir alan oluşturmalıyız. Samsun üretmeli ürettiğini ihraç etmeli bu sayede hem döviz girdisi olur hem de istihdama katkı verir” dedi.

Mustafa Demir, eski havaalanının üstünde kalan 220 dönümlük eski askeri bölgede Valilik binası, büyükşehir belediyesinin tarihi kısmının dışında kalan kısımlarını, eski adliyede işlem gören birimleri ve kültürel anlamda birçok eksiği kapatacak yeni bir Atatürk Kültür Merkezi yaparak yepyeni bir yaşam oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Demir, “Samsun’da özellikle bulvar üstünde kalan mahallelerde mahalle kültürünü de bozmadan cazibe alanları yapacağız” diye konuştu.

İlhan Demircioğlu