Büyük Samsunspor Taraftarını Ayakta Alkışlıyorum

Büyük Samsunspor Taraftarını Ayakta Alkışlıyorum

Samsunsonhaber köşe yazarı Akif Keleş'in kaleminden: Büyük Samsunspor Taraftarını Ayakta Alkışlıyorum


Süper Ligin 9. haftasında, ikinci sırasındaki Samsunspor'umuz, dördüncü sıradaki Jose Mourinho'lu Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi.

Hafta boyunca maçın nasıl biteceği konusunda çok fazla soru aldım. Gollü bir maç olacağını, iç saha avantajıyla (Büyük Samsunspor taraftarı) Samsunspor'un bir tık daha önde olduğunu ifade etmiştim. Öyle de bir maç oldu. 2-2 biten. Son dakika da Soner Aydoğdu'nun şutu gol olsa veya arkadaşına pas atabilseydi, belki de bugün daha farklı bir sonuç konuşuyor olabilirdik.

Ayrıca yorumlarım da şunları ifade etmiştim...

Bir tarafta, hırslı, başarıya aç Thomas Reis'in mütevazi kadrosuyla ne yaptığını bilen, takım ruhu ve oyun karakteri olan, yürekli futbolculara sahip ve büyük Samsunspor taraftarıyla iç saha avantajlı Samsunspor, diğer bir tarafta ise milyon Euro'luk futbolcuları ile kaliteli kadro ve dünya çapında bir hoca olan Jose Mourinho'lu Fenerbahçe.

Evet sevgili okurlar hikaye burada başlıyor...

Samsunspor bireysel hatalardan iki sefer geriye düştüğü bir maçta, bu sezon en iyi yaptığı işlerden biri olan pes etmeden, azim ve çalışkanlılıkla geriye dönmesini yine bilmiş oldu. Bu geriye dönüşlerde taraftarın çok güçlü desteğini ve etkisini göz ardı edemeyiz.

Hadi gelin istatistiklere de bir göz atalım...

Topla oynama %56 Samsunspor %44 Fenerbahçe, Samsunspor 511 pas, Fenerbahçe 418 pas, Samsunspor 11 şut, Fenerbahçe 12 şut. Pas isabeti %79 Samsunspor, %73 Fenerbahçe. Samsunspor 4 korner, Fenerbahçe 2 korner kullanmış. Rakip saha da top kazanım Samsunspor %44, Fenerbahçe ise %22 gerçekleşmiş. Maçın en çok top kazanan futbolcusu Samsunspor'dan Bennaser olmuş. Rakip saha da ise en çok top kazanan yine Samsunspor'dan Oliver Ntcham olmuş.

Bu istatistikler Samsunsporlu futbolcuların maçı kazanmak adına, daha istekli, daha mücadeleci, daha organize, daha baskılı, daha özgüvenli, daha çalışılmış olduğunu ve Samsunspor'un iki puan kaybettiğini bizlere gösteriyor.


Samsunspor'un verdiği bu başarılı mücadele de...

Oliver Ntcham'ın bir maestro gibi takımını saha içinde organize etmesi dikkat çeken konularından biriydi.

Soner Aydoğdu ise son iki maçta sonradan oyuna girip oyuna etki etmesi dikkat çeken diğer bir konuydu. Adanademirspor maçında sadece 14 dakikalık oyununa 1 gol 1 asist sığdırmıştı. Fenerbahçe'ye de sonradan girip beraberlik golünü atmasını bilmiş oldu. Kenardan bu katkıları almak çok iyi.

Samsunspor'un gollerinin organize bir şekilde gelmesi, hafta içi nasıl planlı çalışıldığını gösteriyor. İlk golde Sol Bek Marc Bola'nın, kanattan Emre Kılınç'ın önüne attığı pas, Emre'nin çizgiye inerek, topu Holse'ye göndermesi ve gol. İkinci golde de Laura'nın kafa pası ve Soner Aydoğdu'nun golü. Aynı benzer golü Samsunspor daha bir hafta önce Adanamirspor'a da atmış olması, Thomas Reis Hoca'nın nasıl bir taktik ile takımını çalıştırdığını bizlere gösteriyor.

Ambramat'ın koluna çarptığı tartışmalı penaltı pozisyonunda ise acaba aynı pozisyon Fenerbahçe'ye olsaydı penaltı verilir miydi. Bence en kötü var hakemi devreye girer, hatta onunda devreye girmesine gerek kalmadan penaltı verilirdi. Nokta...

İkinci golde İrfan Can Kahve'cinin düşme pozisyonunda ise, ikili mücadelede faul almak için kendini yere attığı o kadar belliydi ki hakemin eli düdüğe gitmedi. O kadar...

Samsunspor da başkan, hoca, futbolcular tüm camiaya verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.

Gelelim maçın kahramanlarına...

Hafta boyunca, gece gündüz demeden çalıştılar. Hem ceplerinden, hem zamanlarından, hem de emeklerinden vererek o stadyumun her bir tarafında ki kareografiyi hazırladılar. Doğu tribün Söğütlü Bahçeli Çılgınlar ve Şimşekler, batı tribün Samsunsporlu Aileler Derney, güney kale Şirinler, kuzey kale Şehzadeler. Neler yaptınız öyle.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışını anlatan "İstiklal Savaşı Gazetesi'nin" manşetini Koreografi ile Türkiye'ye tekrar gösterdiniz. Gözlerimizi doldurdunuz. Cansınız renktaşlarım cansınız.

19 Mayıs Stadyumu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesileyle İzmir Marşı ve Mustafa Kemal'in Askerleriyiz sözleri ile inledi durdu. Bizlerde sesimizin en yüksek perdesinden gururla eşlik ettik

O zaman son olarak ne diyelim.

"Büyük Samsunspor Taraftarını Ayakta Alkışlıyorum"

Sağlıcakla Kalın.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER