Samsun meydanı para etmiyor!

Samsun meydanı para etmiyor!

Bir zamanlar Samsun'un en önemli merkezi konumlarından birisi olan ticaretin, sosyal hareketliliğin ve buluşma noktalarının merkezi noktası durumundaki Samsun Cumhuriyet Meydanı eski günlerinden çok uzak günlerini yaşıyor.

Şimdilerde Türkiye'deki ekonomik durumdan bir hayli etkilenmiş görünen Samsun Cumhuriyet Meydanı esnafı artık burada olmanın avantajını eskisi gibi kullanamıyor. Özellikle emlak fiyatlarındaki önlenemez artış, dükkan sahiplerinin birer birer bu merkezi konumdan kaçmalarına neden oluyor. Eski canlığı ve renkli görüntüsünden giderek uzaklaşan Cumhuriyet Meydanından vatandaş ta aradığını bulamamaya başladığı açık bir biçimde görülüyor.  

Samsun meydanı para etmiyor!

Öte yandan, Cumhuriyet Meydanına eski canlılığını veren ve Cumhuriyet Meydanına bağlanan sokaklar da bu durumdan nasibini almış durumda. Saadet sokak, Talimhane ve Muşrutiyet sokağında da tablo değişmiyor. Birçok vatandaş özellikle akşam saatlerinde bu sokaklara girmekten çekiniyor. Çoğu kez akşam karanlığında vatandaşın buraları girmediğini gören alkolikler ve uyuşturucu bağımlılarının bu sokakları mesken tuttuğu da dikkatlerden kaçmıyor.

HABER MERKEZİ 

ekonomi esnaf   emlak  samsun haber

EN ÇOK OKUNAN HABERLER