Samsunspor'dan Dünya Kız Çocukları Gününe Özel Etkinlik

Samsunspor'dan Dünya Kız Çocukları Gününe Özel Etkinlik

Atatürklü Arma Samsunspor, 'Futbol: Birlikte Güzel' projesiyle yeni yerleşkesindeki akademisinde ilk kez kız çocuklarına yönelik bir etkinlik gerçekleştirdi.

 

 Dünya Kız Çocukları Günü aktiviteleri kapsamında yapılan bu etkinlikte, kız çocukları futbolu deneyimledi ve cinsiyet eşitliği ile bu sezon özel olarak üretilen "kapsayıcılık formasıyla" da bu konunun önemi vurgulandı.

Samsunspor Futbol Kulübü, "Futbol: Birlikte Güzel" projesi ile futbolun kapsayıcı ve birleştirici gücünü vurgulayan önemli bir etkinliğe imza attı. Kulüp, Dünya Kız Çocukları Günü aktiviteleri kapsamında yeni yerleşkesindeki akademisinde ilk kez kız çocuklarına yönelik bir program düzenledi. Bu özel etkinlikte, kız çocukları futbolla tanıştı ve takım çalışması, özgüven, dayanıklılık gibi değerleri öğrenme fırsatı buldu.

"Futbol 101" eğitimi, kız çocuklarının futbolun temel prensiplerini öğrenmelerine yardımcı olurken, sporu daha kapsayıcı ve eşitlikçi bir alan haline getirmeye yönelik Samsunspor'un kararlılığını da ortaya koydu. Bu etkinlik, Samsunspor'un kız çocuklarına yönelik bu sezon attığı ilk adım olurken, futbolun herkes için erişilebilir olduğu mesajı güçlü bir şekilde iletildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER