Ali Erbaş boykot çağrısı damadı ise İsrail ile iş yapıyor

Ali Erbaş boykot çağrısı damadı ise İsrail ile iş yapıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail'e boykot çağrısında bulunmuştu ancak damadının bu boykotu ihlal ettiği tespit edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın damadı İsrail boykotunu deldi. Erbaş'ın damadı Berat Şirinat'ın, boykot listesinde bulunan akaryakıt markası ile madeni yağ markasının distribütörlüğünü yaptığı ortaya çıktı.

6 Ekim'de Taksim Camii önünde konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erbaş, 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı işgal ve soykırıma tepki göstererek, saldırıların bir an önce durdurulmasını istedi. Erbaş, İsrail ürünlerine yönelik boykot çağrısını yineleyerek, "Tüm alanlarda boykota devam edilmesi insan olmanın asgari bir gereğidir" ifadelerini kullanmıştı.

Her konuşmasında boykot çağrısını anımsatan Erbaş'ın damadının ise boykot listesindeki iki ürünün bölge distribütörlüğünü yaptığı belirlendi.

Damat Şirinat'a ait olan ve 2007 yılında kurulan petrol ürünleri ve otomotiv sektöründeki şirketin, 'İsrail'e destek vermekle' itham edilen markaların Sakarya'daki temsilcisi olduğu belirtildi.

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER