Samsunspor'un Başarısı Bulgar Basınında

Samsunspor'un Başarısı Bulgar Basınında

Samsunspor'un Süper Lig'de 2. Sırada yer alması Bulgar basınına konu oldu. Actualno.com sitesindeki haber analiz dikkate değer izler taşıyor.

Süper Lig'in 8. haftası geride kalırken Samsunspor topladığı 18 puanla 2. sırada yer alıyor.  Temsilcimizin bu tarihi çıkışı Bulgar basınında da işlendi. 2004-05 sezonunda Samsunspor forması giyen eski Bulgar milli futbolcu Giorgi İvanov'un eski takımı olarak konu edilen Samsunspor'la ilgili olarak Actualno.com sitesinde Cem Yumarov imzalı bir haber analiz yayımlandı. İşte o haber:

Komşularda": Gonzo'nun eski takımı Türkiye'de öfke, Immobile gol atmayı bırakmıyor

"Komşularda", Cem Yumerov'un kaleme aldığı, Türk futbolu alanındaki ilginç öykülere, analizlere ve sorunlu konulara adanmış Actualno.com bir spor köşesidir.

Türkiye futbol şampiyonası yıllardır her geçen gün daha fazla yıldızı bir araya getiriyor. Bu sezon İstanbul devleri Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın hücumlarına Victor Osimhen/Mauro Icardi, Edin Dzeko ve Ciro Immobile liderlik ediyor. En iyi forvetlere forvet pozisyonlarında Dries Mertens, Dusan Tadic, Rafa Silva, Joao Mario ve diğerleri gibi birinci sınıf oyuncular yardımcı oluyor.

 

Samsunspor Türkiye'de parlıyor

Yukarıda belirtilen devin finansal yeteneklerine sahip olmayan güney komşumuzun seçkinlerinden geri kalan kulüpler, çok daha mütevazı oyuncularla mücadele etmek zorunda. Türkiye'nin kuzeyinden bir ekip, en azından şimdilik, bunu gerçekleştirmenin bir yolu olduğunu gösteriyor. Georgi Ivanov'un eski takımı - Samsunspor hakkında.

Sekiz haftanın ardından Kırmızı Şimşekler, lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde, üçüncü Beşiktaş'ın 1 puan önünde ve dördüncü Fenerbahçe'nin iki puan önünde 18 puanla ikinci sırada yer alıyor. Kara Kartallar ve Sarı Kanaryalar'ın bir maçı eksik ama bu Samsunspor'un başarısını azaltmıyor.

 

Gösterişsiz takım için 6 galibiyet ve 2 mağlubiyet

Thomas Reis'in öğrencileri bu sezon şu ana kadar iki yenilgi aldı. İlk turda Beşiktaş'a 0-2, beşinci turda ise Konyaspor'a 0-1 yenildiler. Diğer altı karşılaşmada "kırmızı şimşek" zafer kazandı ve en dramatik olanı 4:3 ile Murray Stoilov ve Göztepe'ye karşıydı. Milli takımlar için verilen aranın ardından Samsunspor, evinde Fenerbahçe ile bir düello gibi ciddi bir zorlukla karşı karşıya kalacak. Bu maç, Gonzo'nun eski takımının ciddi bir eleme için hırsları olup olmadığını veya şimdiye kadarki başarının şansın sonucu olup olmadığını gösterecek.

Ciro Immobile, Türkiye'nin golcü listesinin zirvesinde

Ve Samsunspor'da büyük bir isim olmasa da, Türkiye şampiyonasının golcü listesinde bol miktarda bulunuyorlar. 7 golle puan tablosunun lideri Beşiktaş'ın as oyuncusu Ciro İmmobile. Kampanyanın başlangıcından bu yana, deneyimli İtalyan nadiren gol atmayı kaçırıyor. Ayrıca son turda "Kara Kartallar" ın Gaziantep ile 1:1 berabere kaldığı maçta gol attı.

 

Savaş şiddetli

Eski Lazio forvetini, rakip kalecileri beş kez mat eden Edin Dzeko, Joao Figuereido ve Krzysztof Piątek takip ediyor. Sakatlığı nedeniyle Mauro Icardi sıralamada geride kalıyor. Arjantinli koçbaşı, Galatasaray formasıyla sahalara geri döndü ve kesinlikle Altın Ayakkabı için favoriler arasında yer alıyor.

Kimse yok, Mauro yok: Türkiye'de yeni bir patron var ve adı Ciro!

Genel klasmanda olduğu gibi, 1 numaralı gol kralı için olan erken bir aşamadadır ve genel değişikliklere uğrayabilir. Ancak şimdilik Galatasaray şampiyonluğun favorisi gibi görünüyor. Ciro Immobile, Türkiye'nin en iyi golcüsü için Dzeko ve Icardi arasındaki rekabeti sona erdirmeye kararlı.

 

Yazar: Cem Yumerov

EN ÇOK OKUNAN HABERLER