'Biz Bitti Demeden Bitmez'

'Biz Bitti Demeden Bitmez'

Samsunspor konulu yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Emre Seven 'Biz Bitti Demeden Bitmez' başlıklı yeni yazısını samsun son haber okuyucuları için kaleme aldı.

Biz Bitti Demeden Bitmez

Adana Demirspor deplasmanına giderken muhtemelen herkesin aklında geçen sezonun hikayesi vardı.

O hafta biz deplasmana giderken 8 puanla İstanbulspor ile birlikte ligin dibindeyken, lige fırtına gibi başlayan Adana Demirspor 4. sıradaydı ve bizim makus deplasman serimizle galibiyeti geçtim puan umudumuz dahi yoktu.

Üniversitede yıllarından ev arkadaşım fanatik Demirsporlu değerli dostum Erhan'la sezon öncesi yemeğine iddialaştığımız için de ben çoktan arkadaşımı götüreceğim mekanı kafamda belirlemiştim.

Fakat işler tersine dönmüş, Kırmızı Beyazlı Kara sevdamız 3-2 lik sezonun tek deplasman galibiyeti ile Samsun'a dönerken Demirspor için zor günler başlamıştı.

Bu hafta ise Samsunsporumuz lig 4. sü olarak Adana yolundaydı ve bu kez 1 puanla ligin dibine "demir" atmış olan ise Mavi Şimşekti.

Maç öncesi Demirspor'un taraftarla başkanının maça özel prim sözü verdiğine dair haberler dolaşıyordu. Onlar için ölüm kalım maçıydı.

Fakat bu kez karşımızda sadece Demirspor değil başkaları da vardı.

Adana gibi bir şehrin sıcağında ne hikmetse! saat 16.00'ya konulan bir maç,

Maçın hemen başında VAR mı yok mu belli olmayan şaibeli bir penaltı,

Sarı kart ve düdük cömerti bir hakem.

Ve çileden çıkarılmak için her yol denenen bir takım.

Dürüst olalım biz de özellikle ilk yarı iyi bir oyun ortaya koyamadık. 45 Dakika boyunca tek bir pozisyon dahi bulamadık. Üstelik ilk deplasman golümüzü de yedik.

Adana Demirspor ise maçın hemen başında Zeki'nin kanadından geldikçe geldi.

Hakemin çileden çıkardığı Zeki de gününde değildi.

İkinci yarı da oyun olarak pek iyi başlamadık. Fakat ne zamanki Muja sağdan sola geçti, takım biraz canlanmaya başladı.

Nitekim Marius'un ders diye okutulması gereken pasının Muja hakkını verdi, düşman gözüne saplar gibi topu ağlara gönderdi.

Sonrasında ise Reis oyuna Dimata'yı aldı.

İtiraf edeyim onu kenarda görünce çileden çıktım. Hızlı oyuna bu kadar ihtiyacımız olan bir anda Dimata gibi herhangi bir vasfı olmayan ağır bir adamı neden oyuna aldı diye söylemediğimi bırakmadım. Hatta Reis 1 puana mı yatıyor diye düşündüm kızdım.

Fakat Reis yine Reisliğini yapmıştı, Dimata sanki bu sözümü duymuş gibi bir attı bir de attırdı;

Samsunsporumuz 3 puanı rakibin ve hakemin ve TFF'nin elinden söktü aldı.

Milli ara ve hemen ardından giderek zorlaşacak  4 maçın ikisini Şampiyonluk Rakiplerimiz ! Fenerbahçe ve Galatasaray! ile oynayacağımız fikstür öncesi sadece çok değerli bir 3 puan almakla almadık. Masa oyunları ile Samsunsporumuzun önünü kesmeye çalışanlara da cevabımızı sahada verdik.

Bilirsiniz Ulu Önder Mustafa Kemal, 2. İnönü zaferinden sonra Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü'ye gönderdiği telgraf ile "Siz orada sadece düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz der."

Bizim Reis de Adana galibiyeti ile şunu demiş oldu

"Biz orada sadece Adana Demirspor'u değil TFF'nin makus yönetimini de yendik"

 

Helal olsun Kırmızı Beyaz Kara Sevdamız

EN ÇOK OKUNAN HABERLER