Beklenen yağmur şiddetli başladı ama etkisini kaybetti

Beklenen yağmur şiddetli başladı ama etkisini kaybetti

Samsun Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından 'turuncu' ve 'sarı' kodlu uyarı yapılmıştı. Beklenen yağmurun yağmaya başladığı Samsun'da ilk etkileri küçük ölçekte su birikintilerine neden oldu. Samsunlular şimdilik rahat bir nefes aldı.

Orta Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı yapılmıştı ilk yağmur Samsun'da öğleden sonra aralıklarla yağmaya başladı. Yarın sabahın ilk saatlerine kadar etkili olacağı belirtilen yağmurun ilk etkileri beklenenden az oldu. Oto yollarda ana arterlerde küçük ölçekte su birikintileri oldu. 

Şiddetli başlayıp etkisini kaybeden yağmur nedeniyle Samsunlular rahat bir nefes almış oldu. Önceki yıl sel ve yağmurun etkisiyle büyük zararların yaşandığı Samsun'da tururuncu ve sarı kod uyarıları yarın sabaha kadar devam ediyor.  

Orta Karadeniz'de Samsun'un da aralarında olduğu 3 ilde öğle saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağış nedeniyle "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarıda bulunulmuştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'de etkili olacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın, yarın sabah saatlerine kadar Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli, Samsun'un kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyordu.

ÖZEL HABER - SAMSUN SON HABER