'Tek Kelimeyle Muhteşemdi'

'Tek Kelimeyle Muhteşemdi'

Yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Akif Keleş, 'Tek Kelimeyle Muhteşemdi' başlıklı yeni yazısını samsun son haber okuyucuları için kaleme aldı.

Tek Kelimeyle Muhteşemdi

Çok keyifli bir gece yaşıyoruz.  İçim içimize sığmıyor. Hani derler ya....

Çocuklar gibi şeniz. İşte aynen öyleyiz.

Bizim Türk Çocuklar ve Teknik ekibin maça çok iyi hazırlandığını ifade edebilirim. Sahaya sürülen kadro Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğunda ideale yakındı. Hep ifade ediyorum. Önde Barış Alper Yılmaz yerine Cenk Tosun olsa nasıl olurdu. Montella ön tarafta çok koşan, hızlı, pres yapan, rakip takımın defansını rahatsız eden bir hücum oyuncusu kullanmak istiyor. Onu da Barış ile yapmaya çalışıyor. Bu zamana kadar başarılı da oldu.

Avusturya ise Fransa önünde grubunu lider tamamlayarak dikkatleri üzerine çekmişti. Takım oyunu ve son dakikaya kadar disiplinli futbol oynayan güçlü bir takımdı. En son oynadığımız hazırlık maçında ki sonuç da aklımızın bir köşesinde yer etmişti.

İşte öyle başladı bu hikaye....

Maça iyi hazırlanmanın etkisini ilk dakikada hissetmeye başlarken, daha ilk atağımızda Merih Demiral'ın golü gelmesi harika oldu.

Akabinde....

Avusturya direnç göstererek pozisyonlar bulmaya çalışsa da, iyi konsantre olmuş milli takım gole izin vermedi. Montella bu sefer defans hattını ideal kurmuş. Mert Müldür, Merih, Abdülkerim, Ferdi ve onların önündeki Kaan Ayhan harika oynadılar.

Montella'nın uyguladığı taktiklerden biri hücuma çıkarken 3'lü defans yapması, rakip atağa geçtiğinde ise Kaan Ayhan ile birlikte 5'li defansa geçmesi. Ayrıca orta sahayı kalabalık tutması ki, Orkun da bu akşam çok iyi mücadele etti. Avusturya iyi analiz edilmiş

Çünkü gruplarda 6 gol atmış bir takımın gol yolları kesildi. Valla Tebrikler...

İkici yarı aynı heyecanla başladı. Rakip takımın yoğun ataklarının olduğu sırada Merih Demiral'ın bu sefer muhteşem kafa golüylek maç 2-0'a geldi.

 

 

Tebrikler Merih.....Türk Bozkurt hareketin ise muhteşemdi.....Valla helal olsun....Son zamanlarda Türk isminden rahatsız olanlara da kapak olmuş oldu. Yüreğine sağlık...

Neyse biz futbol yazmaya devam edelim.

Avusturya doğal olarak ataklarını daha da arttırmaya başladı. Bu arada Arda ve Kenan'nın çok yorulduğu ve oyundan alınması lazım, Kerem ve Okay acilen oyuna girmeli diye kendimi parçalarken. 66. dakika da Avusturya'nın golü geldi.

Montella nedense bu maç da değişiklik yapmada geç kaldı. Değişiklikleri geç de olsa 78. dakika da yaptığında oyuna bir denge gelmiş oldu.

Tam maç bitiyor derken, uzatma dakikalarında Mert Günok harika bir şekilde topu kornere atarak maçın kader anını belirlemiş oldu.

Bu akşam güzel bir maç oldu. Hırslı ve konsantre iyi mücadele edildi. Çeyrek final geldi.

Bu sonuç ve başarı.

Zor günlerden geçen ülkemize bir moral kaynağı oldu.

Tek kelimeyle Muhteşemdi.

 

Sağlıcakla Kalın.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER