Ekonomi cinselliği doğrudan etkiliyor

Ekonomi cinselliği doğrudan etkiliyor

VM Medical Park Samsun Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Çağlar, günümüz evliliklerinin en önemli sorunu haline gelen cinsellik konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Günümüz evliliklerinde sıklıkla yaşanan problemlerin altında yatanın kötü bir cinsel yaşam olmaya başladığını ve kadınların kocalarından bu konuda daha fazla şikayetçi olmaya başladıklarını söyleyen VM Medical Park Samsun Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Çağlar," İçinde bulunduğumuz süreçte erkeklerin daha az cinsellik istediğini gözlemliyoruz. Bunun altında ekonomik nedenler başta olmak üzere erkeğin yatağa kaygıları ile girmesi yatıyor. Oysa ki cinsellik mecburiyeti, kaygıları kabul etmez. İyi bir cinselliğin olmazsa olmazı anda kalabilmektir. Yani kafanız başka bir şeyle meşgul olmayacak. O anda kalacaksınız. Erkeğin daha az cinsellik istemesi, erken boşalması veya sertleşme sağlayamaması erkek egemen bir toplumda göze batmıyordu. Ancak, artık kadın cinselliğinin ve orgazmının konuşulduğu çağımızda bunlar artık cinsel davranış bozuklukları olarak kabul ediliyor ve cinsel terapi ile tedavi edilebilirler." dedi.

Kadın ne ister?

Toplumda sanıldığının aksine kadın orgazmının büyük penis ile değil duygular ile sağlanabileceğini kaydeden Çağlar; " Bana çok hasta geliyor penis operasyonu için. Ama kadınların istediği bu değil. Erkek kadının ruhundan anlayacak. Kadın için gece yaşanacak bir cinsellik daha sabah başlar. Örneğin kapıdan çıkarken eşinize bir öpücük kondurmanız, hoşcakal demeniz, gün içerisinde ise güzel sözler söylemeniz gece olduğunda güzel bir ilişki yaşamanın ilk adımlarıdır. İyi bir iletişim iyi bir cinselliğin anahtarıdır. Kadının cinselliğe hazırlanması erkek gibi değildir. Kadın dokunulmasını iyi bir iletişimi ister cinsellikte. Erkek ise sonuç odaklıdır. Biz uzmanlar da tam bu noktada devreye girerek kadın ve erkek arasında o ritmin ve uyumun yakalanmasına yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.


Erken boşalma ve sertleşme problemleri

Erken boşalma ve sertleşme sorunlarının altında kaygıların gizli olduğunu ifade eden Çağlar sözlerini şöyle sürdürdü; "Günümüz koşullarında hepimiz krediler çekiyoruz, borç altına giriyoruz. Sonra da bunların altından nasıl kalkacağımızı düşünmekten cinselliğe odaklanamıyoruz. En iyi arabaya binmek zorunda değilsiniz, en iyi evde oturmak zorunda da değilsiniz. Bunlar için cinsellikten taviz vermek şiddetli geçimsizliğe çiftler arasında soğukluğa neden olabilir ve boşanma ile sonuçlanabilir. Bunun önüne geçmek için ayağımızı yorganımıza göre uzatıp minimal yaşayıp maksimum cinselliğe odaklanabiliriz.Bu sayede daha mutlu evlilikler, daha mutlu kadın ve erkekler olabiliriz."

EN ÇOK OKUNAN HABERLER