Hilal Genç

Babalar ve Kızları

Hilal Genç

Eee geçen hafta anneler ve oğullarını yazdık, bu hafta da babalar ve kızlarını. Öncelikle ben bir de kız çocuğu annesiyim. Bu konuda da anlatacak çok şeyim var ama öncelik babalar ve kızlarında.

Babalar ve kızları arasındaki aşk ve bağ anneler ve oğullarınınkinden daha büyük ve çıkarsız öncelikle onu bir söyleyeyim. En azından ben öyle düşünüyorum. Hayatlarına kim girerse girsin onların arasına giremez. Bir kız çocuğu babasından daha çok hiçbir adamı sevmez ve hayatının sonuna kadar en kıymetlisi olarak kalır babası.

Aynı şekilde babalarda kızlarını gözünden sakınır, kimse incitmesin ister, belli etmeselerde yürekleri titrer kızları için. En çok onlar için endişelenirler. Bütün kavgayı dövüşü anneye bırakıp işin içinden sıyrılıp kızlarıyla hiç kötü olmazlar. Zaten kızlarda nedense babaya hiç toz kondurmaz ama her şeyin müsebbibi olarak anneyi görürler.

Bir kız evladının en büyük dayanağıdır babası. Hem çekindiği, hem de en çok güvendiğidir. Babası olan bir kız çocuğu kimseden korkmaz. Bilir çünkü onun kanatları  her zaman açıktır ve istediği zaman gider sığınır kollarının arasına. Sırtını yasladığı koca dağdır baba, öptüğü en sıcak eldir. Anahtar sesidir baba akşam vakti işten gelen. Elinde poşetler, ekmekle kapıda karşılanan yanağına sıcacık hoş geldin öpücüğü kondurulan.

Kızları için babalar dünyanın en yakışıklı ve en güçlü kuvvetli erkeğidir. Ve babalar için de kızları dünyanın en kıymetli incileridir.

En güzel kelimedir ve dünyanın en güzel yeri kızlar için Baba evi. Oradan asla kopmazlar nereye giderlerse gitsinler.

Kafalarını yasladıkları en sıcak omuzdur Babanın omzu ve belki de yediği en güzel yemek babasının sofrasında yediğidir.

Babalar kızlarını doldurmaz! Öyle eşin şunu dedi, şunu yaptı. Yok aramadı sormadı. Tam tersi sorar kızım nasılsın? Var mı eşinle bir sorunun? Her şey yolunda mı, mutlu musun? Öyle çok etliye sütlüye karışmazlar.

Çünkü onun tek derdi en çok sevdiğinin sevdiğiyle mutlu olmasıdır.

Severken babasının kızıdır. Biraz kızdı mı yanlış bir şey yaptı mı Anneye top atılır "Nasıl kız yetiştirdin" diye.

Dünya üzerindeki en kuvvetli sevgidir baba kız sevgisi.

Başta demiştim ya benim bir de kızım var diye. Rol çalmayayım şimdi babalardan. Zaten her evin böyle bir olayı vardır "bu kızın derdini ben çekiyorum" der Anne ama yine de en çok Babasını seviyor.

Ee, o zaman haftaya da bu konuyu ele alalım mı? "Anneler ve kızları".