Voleybol Ayakkabıları Hakkında En Yaygın Sorular

Voleybol Ayakkabıları Hakkında En Yaygın Sorular

Birçoğumuz aşina olduğumuz için ayakkabılar hakkında yeteri kadar çok şey bildiğimizi sanırız ve ayakkabıları, topuğumuza ya da ayak parmaklarımıza vurana kadar umursamayız.

Ama kalan o çoğunluğun dışında kalan bir kesim için ayakkabılar çok şey ifade etmekte. Bu işi profesyonel olarak yapanlar da var. İşte bugünkü yazımız ne giydiğine önem veren ve onu tanımak isteyenler için geliyor.

Bugün hepimizin bildiği bir konu olan voleyboldan sıkça bahsediyor olacağız. Voleybol atiklik, dayanıklılık ve güç gerektiren bir spor dalıdır ve hepimiz hayatımızda bir kereliğine bile olsa arkadaş ortamında eğlencesine voleybol oynamışızdır. Belki eğlencesine oynadığımız ya da henüz küçük olduğumuz için farkında değildik ama Voleybol oynamada profesyonelleşme hedefi olanların hem performanslarının artması hem de sakatlanmamaları için mutlaka giymesi gereken voleybol ayakkabılarının voleybol oynarken giyilmesi oynayan kişi ve birlikte oynadığı diğer takım arkadaşları için çok büyük bir önem teşkil etmektedir. Peki, nedir ne değildir bu voleybol ayakkabısı ve özellikleri nasıldır? Sizler için madde madde açıkladığımız yazımızda voleybol ayakkabıları hakkında aradığınız tüm soruların cevaplarını rahatlıkla bulabileceksiniz.

Voleybol Ayakkabısı Nedir?

Kadın voleybol ayakkabısı, voleybol spor dalıyla ilgilenen Voleybol sporcularının maç ve antrenmanları sırasında kendi konforlarını sağlama ve olası sakatlıklardan korunma amacıyla giydikleri bir spor ayakkabı türüdür.

Voleybol Ayakkabısı Ne Değildir?

Voleybol Ayakkabıları çoğu zaman benzerlikleri sebebi ile bilhassaerkek tenis ayakkabısı ile karıştırılabilir ancak voleybol ayakkabısı tenis ayakkabısı değildir, koşu ayakkabısı hiç değildir. Voleybol ayakkabısı sadece ve sadece voleybol spor dalına ve voleybol oyuncularına özeldir. Başka ayakkabı türleriyle karıştırılmamalıdır. Her ayakkabı üretim amacına uygun olarak kullanılmalıdır, voleybol ayakkabısı da bunlardan biri.

Voleybol Ayakkabısı Özellikleri Nelerdir?

Voleybol Ayakkabısı Özelliklerini kısaca tanıtarak sıralamamız gerekirse şöyle bir sıralama olurdu;

  • Amortisman Özelliği: Voleybol oyuncuları özellikle maç ve idman yaptıkları sırada çokça zıplamak zorundadırlar. Amortisman dediğimiz özellik ise sürekli zıplayan voleybol oyuncularımızın ayaklarının yere çarpma şiddetini hafifleterek olası bir zarar görmelerini engelleme görevi taşır.
  • Hafiflik: Voleybol oyuncularının hepsi Voleybol maçları sırasında aktif sporcu görevi gördükleri için sürekli bir hareket halinde dahası atik halde olma durumundadırlar. Tam olarak bu yüzden, onlardan oradan oraya koşarken hızlarını yavaşlatmayacak, tabiri caizse kuş tüyü hafifliğinde özel ayakkabılara ihtiyaç duyarlar. Dolayısıyla Voleybol oyuncularına özel olarak hazırlanan Voleybol Ayakkabılarının özelliklerinden birisi de üst düzey hafifliğe sahip olmasıdır.
  • Konfor: Voleybol maçları bazen saatler sürecek uzun setler halinde oynanabilmektedir. Dolayısıyla Voleybol Sporcularının saatlerce ayakta kalmalarına rağmen ayaklarını rahat ettirecek konforu sağlayan ayakkabılara ihtiyacı vardır.

Voleybol ayakkabılarının görevlerinden birisi de Voleybolcuların ayaklarını üst düzey konforda tutmaktır. Voleybol Ayakkabılarının bazı önemli özelliklerinden bahsettik, şimdi Voleybol Ayakkabıları hakkında en yaygın soruları cevaplamaya geçelim;

Erkek voleybol ayakkabısı giyerek başka aktiviteler veya spor dallarında yer alabilir miyim?

Voleybol ayakkabılarıyla başka aktiviteler ve spor dallarında yer almanız tavsiye edilmez çünkü voleybol ayakkabıları yalnızca voleybol oynamak için ve voleybol sırasında oyuncuların performansını arttırabilmek için üretilmiştir.

Voleybol ayakkabısı nasıl temizlenir?

Erkek voleybol ayakkabısı genelde bir fırça ve ıslak bir bezle silinerek temizliği sağlanan bir üründür. Nemli bezle sildikten sonra ısısı yüksek kurutma makinelerinde kurutmanız tavsiye edilmez, havada kendi kendine kuruması beklenmelidir.

Voleybol ayakkabısı diğer spor ayakkabı türlerinden farklı mıdır?

Bu sorunun cevabı, bütün bu yazının özeti olacak şekilde evettir. Çünkü voleybol ayakkabıları adı üzerinde, yalnızca voleybol ve voleybol oyuncuları için üretilmiştir.

Bugün voleybol ayakkabıları hakkında söyleyeceklerimiz bu kadar. Siz siz olun voleybol ayakkabınızı kullanma talimatlarına ve amacına uygun olacak şekilde kullanın ki hem ayaklarınız hem içiniz rahat etsin. 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER