Atakum Kültür ve Sanat merkezinde Hayal Atölyesi Tiyatrosu tarafından Endometriozis ve ve Adenomyozis Derneği adına ve depremzedeler yararına düzenlenen endometriozis farkındalık tiyatrosunun 'En Dolu Yaşamak Mümkün' adlı oyunu Samsun'da oldukça ilgi gördü.
10 KADINDAN 1'İNDE GÖRÜLÜYOR
Her 10 kadından birinde görülen, çok yaygın ve sıkıntılı bir hastalık olmasına rağmen teşhisi ve tedavisi oldukça geciken endometriozis (çikolata kisti) hastalığı için her yıl Mart ayında tüm dünyada farkındalık çalışmaları yapılıyor. Bu yıl da Samsun'da Mart ayında bu farkındalığı daha da artırmak amacıyla hem güldürüp hem düşündüren, geçmişten geleceğe kadına ve problemlerine ışık tutan En Dolu Yaşamak Mümkün oyunu, Hayal Atölyesi Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelendi.
Tiyatroyu bu hastalıktan yıllardır muzdarip olan birçok EnDo hastası kadın da izledi. Tiyatro oyunu hakkında izleyicilerin bazılarının "Dertlerimize tercüman olup, geçmişimize ve geleceğimize ışık tuttunuz" şeklinde olumlu yorumlarda bulunduğu gözlemlendi.
Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ve eşi Gülay Deveci'nin de katıldığı tiyatro oyununun geliri, depremzedelere bağışlanıldı. Endometriozis ve Adenomyozis Derneği adına Samsun'da endometriozis farkındalık aktivitelerini düzenleyen Liv Hospital Samsun Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Seher Sarı Kayalarlı, her yıl olduğu gibi endometriozis farkındalık çalışmalarında bu yıl da önderlik etti. Op. Dr. Kayalarlı, En Dolu Yaşamak Mümkün sloganı ile Mart ayı aktivitelerinin ülkenin diğer şehirlerinde de devam ettiğini söyledi.