BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç: 'Üretimin önündeki engelleri ortadan kaldırmalıyız'

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç: 'Üretimin önündeki engelleri ortadan kaldırmalıyız'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, işletmelerin fiziki şartlarının yetersizliğinin üretim şartlarını olumsuz etkilediğini belirterek, 'KOBİ OSB, Lojistik Merkez ve depolama alanları konusunda projeler, birçok sorunun da çözüme kavuşmasını sağlayacak.' dedi.


BTSO 27. Meslek Komitesi'nin Gıda Sektörü Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı, Oda Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, BTSO Gıda Konsey Başkanı Burhan Sayılgan ve çok sayıda sektör temsilcisinin yer aldığı toplantıda KOBİ OSB ve Lojistik Merkez projesinin detayları da paylaşıldı.
Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç, Sektörün rekabet gücüne katkıda bulunmak ve firmaların ihracatlarını artırmak adına BTSO olarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. KOBİ niteliğindeki firmaların şehir içindeki plansız sanayi alanlarında yaklaşık 100-150 metrekarelik tesislerde üretimlerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını ve bunun üretim yapan firmalar için büyük bir sorun olduğunu söyleyen Kılıç, ' Firma ziyaretlerimiz vesilesiyle de yaşanan sıkıntıları gözlemleme imkânımız oluyor. İşletmelerin fiziki şartlarının yetersizliği, üretim şartlarını olumsuz etkiliyor. Bu konunun çözüme kavuşması için KOBİ OSB Projesi'ni hazırladık. Lojistik merkez ve depolama alanları için gerçekleştirdiğimiz proje çerçevesinde da yakın zamanda başvuru sürecini başlatıyoruz. Her iki projemizin de sektör temsilcilerimizin birçok sorununa çözüm olacağına inanıyoruz.' ifadelerini kullandı
'Bursa iş dünyası olarak yardımları devam ettirmek zorundayız'
Ülke tarihinin en büyük deprem felaketinin yaşanmasının üzerinden bir aydan fazla zaman geçtiğini söyleyen Haşim Kılıç, 'Büyük bir yıkım ve can kaybına yol açan bu afet dolayısıyla hepimiz hala derin bir üzüntü içerisindeyiz. BTSO olarak deprem haberini aldığımız ilk andan itibaren yardım seferberliği başlattık. Valiliğimizin koordinasyonunda fuar merkezinde kurmuş olduğumuz deprem yardım toplama merkezi ile üyelerimizden gelen yardımları, depremden etkilenen tüm bölgelere ulaştırdık. Giyimden gıdaya kadar birçok yardım malzemesini yüzlerce tır ile bölgeye gönderdik. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın kalıcı konutlarına kavuşana kadar ihtiyaç duyulacak konteyner kentler için de Hatay'da çalışmalarımız devam ediyor. Ancak deprem bölgesinin daha uzun süre yardıma ve desteğe ihtiyacı var. Bursa iş dünyası olarak yardımları, ihtiyaçlar sürdükçe devam ettirmek zorundayız. Özellikle Ramazan ayı öncesinde depremden etkilenen vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarının başında gıda geliyor. Bu noktada BTSO olarak başlatmış olduğumuz gıda yardım kampanyasına hepinizin desteklerini bekliyoruz.' diye konuştu.
'UR-GE programları ihracat imkanı sağlıyor'
BTSO Meclis Üyesi ve 27. Meslek Komitesi Başkanı Burhan Sayılgan da komite olarak hedeflerinin öncelikli olarak üretmek ve ihracata katkı sağlamak olduğunu söyledi. UR-GE programlarının ihracata katkılarının önemini vurgulayan Sayılgan, 'Ticaret Bakanlığımızın sunduğu fırsatlarla biz ülke ekonomimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar 5 UR-GE programı gerçekleştirdik. Üreticilerimiz bu programlardan fazlasıyla memnun ayrıldılar. Daha önce hiç ihracat yapmamış şirketlerimiz programlarımızdan sonra yüzde 60'a yakın ihracat gerçekleştirdi. Hep birlikte çalışmalarımıza devam ederek bu rakamları daha üst seviyelere taşıyacağız.' dedi.
'Şekerli gıda üretimi yapan firmalar için destek bekliyoruz'
Burhan Sayılgan, şeker dağıtımı konusunda destek taleplerinin olduğunu söyledi. Son dönemde artan şeker fiyatları sonrası şekerli gıda üreticilerinin sıkıntılı günler yaşadığını ifade eden Sayılgan, 'Şekerin piyasaya arzı konusunda bazı sorunlar olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda en azından şekerli gıda üretimi yapan KOBİ'lere belli bir dönem yardımcı olunması için talebimizi ilettik. Üreticilerin kapasitelerini gösteren raporları hazırlayıp ilgili kurumlarla paylaştık. Bu konunun acilen çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.' diye konuştu.
Toplantı, komite üyelerinin sektörün sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunmasının ardından sona erdi.