Sanayiden tarıma, lojistikten sağlığa ve daha pek çok alanda Karadeniz'in nadir kentlerinden birisi olan Samsun'da Turizmin sektöründe söylem birliğinden eylem birliğine geçilemediği belirtildi.
"Yarın değil, hemen şimdi söylem birliğinden eylem birliğine geçilmeli"
Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, bölgenin en büyük kenti konumunda olan Samsun'un 3 bin 250 metre uzunluğundaki Şahinkaya kanyonu ve Kızılırmak Deltasındaki kuş cenneti, Ladik Akdağ Kayak Merkezi, Şelaleleri, uzun plajları ve daha pek çok özelliği ile turizm hedeflerindeki yerini alamadığını söyledi. Toktaş, "Yarın değil, bugün hemen şimdi' söylem birliğinden eylem birliğine geçmemiz gerekiyor" dedi.
Samsun'un sahip olduğu doğal zenginliklerinin ve jeopolitik konumunun turizme son derece elverişli alanlar yarattığına belirten Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş, "Samsun'un sahip olduğu alternatif turizm zenginlikleri konusunda yeterince söylem birliği geliştirildi. Artık bu söylem birliğinin eylem birliğine dönüşmesi vakti gelmiştir. Söylem yerine eyleme geçmek gerekiyor. Turizm faaliyetlerinde yeni konular, rotalar ve eylemler üretmek gerekiyor" dedi.
Samsun turizmi eylem birliğine takıldı!
Samsun turizminin gelişmesi ve aktif bir eylem haritasına kavuşması için, kamudan özel teşebbüse ve bütün Samsunluların ortak bir eylem fikrine ihtiyaç olduğunun altını çizen Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, "Samsun ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki turizm faaliyetlerine ayak uydurabilecek bir konuma getirilebilir. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey eylem birliğidir. Bizim eksiğimiz olan şey budur" diye konuştu.
"Körfez ülkelerinin ilgisini çekmeliyiz!"
Karadeniz bölgesinin lojistik anlamda en büyük öneme sahip illerinin başında gelen Samsun'un turizm açısından öne çıkması için her şeyden önce Samsunlunun bu fikre sahip çıkması gerektiğini ve bu bilincin gelişmesi gerektiğini belirten Murat Toktaş, "Öncelikle kamu önderliğinde bir sahiplenme duygusu ve bilincinin gelişmesi çok önemli. Kamu ve özel teşebbüs önderliğinden hareketle ortaya çıkacak dayanışma Samsun'da yeni bir ruhun ve kültürün oluşmasını sağlayabilir. Öncelikle buna ihtiyacımız var. Turizmde birçok hareket ve eylemler sadece özel sektörün kendi başına üstesinden gelebileceğinden çok daha kapsam ve anlam taşımaktadır. Söylem yerine eyleme geçmek gerekiyor. Bu anlamda Sayın Valimizin önderliğinde bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Bununla ilgili ayrıca STK olarak da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Körfez ülkelerinin ilgisini buraya çekmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız çok iyi bir ivme yakaladı. Bu konuda yüzde 80 düzeyinde bir yol aldığımızı söyleyebilirim. Öncelikle Körfez Ülkelerine yönelik ulaşım sorunlarına alternatif çözümler üretmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bunun için ulaşım sorunu öncelikli bir konu. Özellikle iç hatlarda Samsun'un farklı destinasyonları yaratması gerekiyor. Özellikle bu konuda siyasilerin desteğine ihtiyacımız var.