KAPAT

'ABD'de Bir Samsunsporlu Adem Şahin'

Yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Akif Keleş, 'ABD'de Bir Samsunsporlu Adem Şahin' başlıklı yeni yazısını samsun son haber okuyucuları için kaleme aldı

ABD'de Bir Samsunsporlu Adem Şahin

Samsunspor bu sezon çıktığı dört deplasman maçını da kazanan bir takım olarak olarak Kasımpaşa Spor Kulübü'ne misafir oldu.

Karşılıklı atakların olduğu bir dönemde dakika 19 ve 27'de Samsunspor iki tane penaltı kazanıyor. Oliver Ntcham ikisini de kaleciye bile dokunmadan kaçırıyordu. Bu penaltı atışlarına sinirlenmedik desek yalan olur. Morallerin bozulduğu bir zamanda bu sefer dakika 31 de rakip takımın golü geldi ve devre arasına 1-0 geride gitmek zorunda kaldık.

Samsunspor gollerin %80'nini ikinci yarı da atan ve geri dönüşleri fazlasıyla yapan bir istatistiği bu sefer de gerçekleşecek miydi. İşte asıl hikaye de burada başlıyor.

Sezona damgasını vuran Thomas Reis Hoca oyuna müdahale ediyor, Dakika 60'da Marius'un yerine  Dimata, Schindler'in yerine ise Laura'yı oyuna aldıktan sonra neler oluyordu öyle..

Dakika 68 Emre Kılınç'ın pasında  Holse'nin köşeye attığı akıl dolu top gol. (1-1)  Dakika 70 Emre Kılınç ceza sahası dışında düşürüldüğü bir pozisyon da, Soner Aydoğdu bu haftada sahneye çıkıyor ve belki de haftanın golünü frikikten atıyordu. (1-2) Dakika 77'dd bu sefer çaprazdan Laura'nın faul kazandığı pozisyonda, Zeki Yavru'nun yerden attığı pasa Holse yine köşeye harika vuruyordu. (1-3) 86'da Dimata'nın pasında ise bu sezonun sessiz adamı Flavien Tait sahne alıyordu. (1-4)

İlk yarı 2 penaltı kaçıracak, peşine bir gol yiyerek 1-0 geri de moralsiz soyunma odasına gideceksin. Geri dönüp 4 tane atıp bu zor deplasmandan da 3 puanla döneceksin. Kasımpaşa zor bir deplasman ve iyi takımları var. Bu takım daha bir kaç hafta önce Galatasaray'ın kendi sahasında 3-0 öne geçtiği bir maçı 3-3 yapmış bir takım.

Samsunspor'un gollerin %80'nini ikinci yarı da atmasının nedenleri ise, Thomas Reis Hoca'nın, sezon öncesi takımıyla çok iyi bir kamp dönemi geçirdiğini, fizik gücü, kondisyon, taktik, takım ruhu ve moral motivasyon açısından Süper Lige çok iyi hazırladığını ifade etmek lazım. Thomas Reis'in Samsun şehrine hayranlığı da dikkat çekiyor. Yani demem o ki bu maya, Alman Hoca klasiği Samsun da tuttu. Tebrikler hem Thomas Hocaya hem de Thomas Hoca'yı bu şehre getirenlere, hem de futbolcu kardeşlerime.

Samsunspor'un A Takım düzeyindeki başarısının yanında,  U19 Takımı da 3 büyük diye tabir edilen takımların önünde lider durumda olduğunu da ifade etmek lazım.

Samsunspor alt yapı tesislerine müthiş bir yatırım yaptı. Türkiye'nin şuan en iyisi, hatta Avrupa'nın sayılı kulüplerin den farksız.  Bu yatırımın meyvelerini alınacak, hatta dün sahaya ilk 11 de 18 yaşında stoper Bedirhan Çetin çıktı ve harika bir mücadele sergiledi. Tebrikler sana Evlat.

İstanbul'da ki maçın biletleri yüksek fiyat olsa da, renktaşlarım hemen tüketti. Müthiş destek oldular. Ntcham'a sahip çıktılar. Maç sonrası takımıyla harika kareler verdiler. Samsun da ise havalimanında takımı yoğun taraftar karşıladı. Ntcham'a burada da destek vererek sahip çıktılar. Tebrikler Büyük Samsunspor taraftarı.

Sadece İstanbul'da değil sadece Samsun da değil, artık kalbi Samsunspor'la atan Türkiye'nin her bir tarafında, hatta dünyada bir çok sevenlerimiz var. Türkiye'nin en çok saygı, sevgi duyulan, takdir edilen, gıpta ile bakılan, heyecan veren ortak tek takımı oldu Samsunspor.

ABD de Nev Jersey de bir Samsunsporlu var. Adem Şahin. Eniştemin kardeşi, yıllardır ABD dede  zaman zaman, o çok sevdiği Samsun'a Samsunspor'una geliyor. Dün ABD'de hastalığı nedeniyle yoğun bakım da maçı takip etmek zorunda kaldı. Maç öncesi benim için bu maçı kazanın demişti. Maç sonunda hastalığı mı bile unuttum var ol Samsunspor diye mesaj attı.

Büyük Samsunsporlu Adem Şahin, hadi çabuk iyileş tamam mı. Samsunspor çok iyi gidiyor. Daha Samsun da kol kola maça gideceğiz.

ABD'de Bir Samsunsporlu Adem Şahin.

 

Sağlıcakla Kalın.

akif keleş adem şahin samsunsporlu taraftar süper lig samsun haber
Samsun'da kalp krizi geçiren yaşlı adamın yardımına ambulans helikopter yetişti
Samsun'da mübadillerin Cumhuriyet coşkusu
Başkan Kurnaz: '2025 yılında ulaşım ağında ciddi çalışmalara imza atacağız'