KAPAT

Samsun Tabip Odası'ndan Meme Kanseri Bilgilendirme Toplantısı

Samsun Tabip Odası tarafından vatandaşlara yönelik olarak Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilecek

Samsun Tabip Odası tarafından Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilecek. Meme kanserinin, sosyo-ekonomik açıdan gelişmiş Batı ülkelerinde 50 yıl önce her 20 kadından birinde görülürken günümüzde her 8 kadından birinin bu hastalığa yakalandığına dikkati çekti. Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Sema Aydoğdu, ülkemizde de bu oranın son yıllarda gittikçe yükseldiğine dikkati çeken Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Sema Aydoğdu, Türkiye'de her 12 kadından biri hayatının bir döneminde meme kanserine yakalandığını söyledi.

Meme kanserinin erken teşhis edilmesinin önemine dikkat çekmek ve kadınları düzenli mamografi çektirmeye teşvik etmek amacıyla hareket ettiklerini belirten Dr. Sema Aydoğdu, "1990'lı yılların başında pembe kurdele sembolü farkındalık kampanyalarında kullanılmaya başlandı ve zamanla bu sembol, dünya çapında meme kanseri farkındalığının simgesi haline geldi. Günümüzde Ekim ayı boyunca düzenlenen etkinlikler, dünya genelinde milyonlarca insanı bir araya getirerek meme kanseri bilinci oluşturmayı ve tarama testlerine erişimi artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Erken teşhis hayat kurtardığına vurgulayan Dr. Sema Aydoğdu, bütün vatandaşların katılımına açık olacağını belirtiği bilgilendirme toplantısını 22 Ekim Salı günü Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştireceklerini kaydetti.  

meme kanseri farkındalık ayı samsun tabip odası bilgilendirme toplantısı sema aydoğu samsun
Körüklü otobüsler yollarda
Destici, Samsun TSO'yu ziyaret etti
Samsun'da meme kanserine dikkat çekildi