KAPAT

Köşe Yazarlarının Samsunspor Yorumları

Samsunspor - Fenerbahçe maçının ulusal medyadaki bazı köşe yazarları tarafından değerlendirmelerini derledik

Bir turnuvanın kalitesini büyükler değil, orta sınıf belirler. Samsun bu anlamda ligin yüz aklarından. Beşiktaş'a karşı da, Fenerbahçe'ye karşı da büyük takım davranışı gösterdiler. Dün de özellikle kanattan (ortalarla değil) paslarla defalarca zorladılar misafir ekibi. İki gol attılar, iki kez Livakovic'e takıldılar. Dimata'nın da bir net pozisyonu var bloklanan.

Fenerbahçe içinse günün özeti bence maç önü röportajında gizliydi: Bein muhabiri, Mourinho'ya "Samsun'un kanat akınlarında yerden ortalarına karşı bir önlem alıp almadığını" sordu. Mourinho önce soruyu anlamadı, sonra da "Ortaları önlemek" dedi kısaca.

Önleyemediler. Samsun'un ilk golü böyle geldi, ikincisinde de kafayla bir pastı yine Soner'e atılan. Mourinho'nun rakip analizi konusunda eksik kaldığının kanıtı gibi oldu goller. Oysa futbol, rakiple oynanan bir oyun.

Uğur Meleke ? Hürriyet

Samsunspor'un ikinci golünden önce Fenerbahçe önce el sonra faul beklentisi içine girdi; bana göre elle oynama da yok, İrfan Can'a yapılan bir faul de. Gol nizami. Hele hele VAR'ın karışabileceği bir pozisyon değil. Fenerbahçeliler maçın son anlarında hava topuna yükselen Youssef En-Nesyri'ye yapılan hareketin faul olduğunu savundu ama o müdahale penaltıyı gerektirmez.

Fırat Aydınus ? Hürriyet

Bu durum zaten fizik olarak iyi durumda gördüğüm Samsun ekibinin orta saha üstünlüğünü ele geçirmesine neden oldu. ? Samsunspor takımını tebrik ediyorum. Eğer her takıma bu istekle ve bu mücadeleyle oynarlarsa ligin belirleyici ekiplerinden biri olurlar.

Emre Bol ? Fotomaç


Mourinho'nun yerinde olsam Fenerbahçe teknik direktörü olarak utanırdım "Samsunspor'un oynadığı futbolu neden bu kaliteli kadroya ben oynatamıyorum" diyerek. Neresinden baksanız en az beşe katlar Fenerbahçe'nin kadro kalitesi, Samsunspor'un kadrosununkini. Ama dün akşam oynanan futbola baktığımızda sanki Fenerbahçe değil de Samsunspor 200 küsur milyon euroluk kadroya sahipmiş gibi bir yargıya varırdı dışardan, yani yabancı biri.

Haşim Şahin ? Fanatik


Samsunspor bu sezon büyük bir alkışı hak ediyor. Transfer tahtası kapalı, mütevazı kadrosu ve tecrübeli hocasıyla bu sezon rakiplerini çok iyi analiz edip, aldığı puanlarla bu sezon birçok takımın canını yakacaklar.

Mesut Aydın Kale ? Fanatik

SAMSUNSPOR FENERBAHÇE SAMSUN Dimata Livakovic
Türkiye Samsunspor'u Konuşuyor
Büyük Samsunspor Taraftarını Ayakta Alkışlıyorum
Mert Hakan Başaramadı!