KAPAT

Samsun'da 12 Ulusal Hidroloji Kongresi

Türkiye'nin hidroloji alanındaki uzmanlarının katılacağı 12 Ulusal Hidroloji Kongresi, 16-19 Ekim tarihleri arasında Samsun'da yapılacak


Samsun Büyükşehir Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ), Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Ulusal Hidroloji Komisyonu ve Samsun Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen kongre Türkiye'de birçok üniversiteden alanında uzman bilim insanları, araştırmacılar ve sektör temsilcilerini, Samsun'da bir araya getirerek hidroloji sorunlarını ele alacak.

Karadeniz'de ilk
Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez düzenlenecek olan bu kapsamlı kongre, Türkiye'nin hidroloji alanındaki en önemli buluşmalarından biri olacak. Kongrenin ana gündem maddeleri arasında, özellikle Samsun'un son yıllarda sıkça karşılaştığı taşkın ve sel sorunları gibi kritik konular yer alacak. Bu bağlamda kongre, hem Türkiye genelinde su yönetimi ve taşkın kontrolü gibi sorunların çözümüne yönelik öneriler sunmayı hem de bölgesel düzeyde Samsun'un yaşadığı sorunları masaya yatırmayı hedefliyor.

Kongrede gündem: Su yönetimi ve iklim değişikliği
Kongrede ele alınacak başlıca konular arasında su kaynaklarının yönetimi, su kalitesi, hidrolojik modelleme ve iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi gibi önemli başlıklar bulunuyor. Bu konular ışığında Türkiye'nin dört bir yanından gelen uzmanlar, hidroloji biliminin geleceğine yönelik öneriler ve çözüm yolları sunacak.

Açılış töreni ve katılım bilgileri
Kongre, 16 Ekim 2024 tarihinde Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon, Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda saat 10.00'da yapılacak açılış oturumu ile başlayacak. Kongreye katılmak isteyenler, 09.00-10.00 saatleri arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

12. ulusal hidroloji kongresi samsun haber
Samsun'da 14 yaşındaki kız çocuğunu evlendirmeye kalkan anne-babaya adli kontrol
Samsun'da düğünde havaya ateş açan 6 kişi jandarma tarafından yakalandı
Samsun'da uyuşturucu ticaretinden 4 kişi adliyeye sevk edildi