KAPAT

'Anın Keyfini Yaşayalım'

Samsunspor konulu yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Akif Keleş, 'Anın Keyfini Yaşayalım' başlıklı yeni yazısını samsun son haber okuyucuları için kaleme aldı

ANIN KEYFİNİ YAŞAYALIM

Sevgili Okurlar,

Hayat sadece mevki hırsı, para hırsı, mal mülk hırsından ibaret değildir. Maalesef vahşi kapitalist düzen, dünyada insanları bir çok duygudan yoksun bırakarak, tabiri caiz ise roboto çevirerek, düzenin modern köleleri haline getiriyor.

İşte böyle bir vahşi kapitalist düzenin içinde, Türkiye'nin en büyük şirketlerinden birinde, metropol şehir İstanbul'da, uzun yıllar hatırı sayılır bir mevki de yöneticilik yaparken, kariyerimi elimin tersi ile itip, döndüm ait olduğum memleketim Samsun'a.  Elbette ekonomik bağımsızlığı elde etmenin de bu kararı almam da etkili olduğunu da ifade edeyim.

Aktif olarak iki yıldır memleketim Samsun'dayım. Geçmişte olduğu gibi sevdalısı olduğum Samsunspor'un maçlarına her hafta o güzelim büyük Samsunspor taraftarı içinde izlemekten müthiş bir keyif alıyorum. Elbette şehir dışında iken de, sık sık geliyordum maçlara. Ancak o Samsun dan geri dönüş duygusu çok feci bir duygudur.

Bu duygularımı köşe yazılarıma taşımak ise bambaşka bir duygu olduğunu ayrıca ifade edeyim. Hani "Yaşamayan Bilmez" diye söz vardır ya..."Yazmayan Bilemez"  i de eklesek nasıl olur.

İşte böyle duygularla...

Süper Lig de, bu sezonun tartışmasız en iyi maçını vefalı, cefalı, karakter ve güçlü bir duruşu olan büyük Samsunspor taraftarı renktaşlarımla bir arada izlemenin keyfini yaşatan Allah'a çok şükürler olsun.

Yedi golün olduğu 4-3 gibi bir skor vardı maçın sonun da....

İnişler, çıkışlar, hüzün, sevinç, güçlü duruş, mücadele, karakter, takım ruhu vb. çok fazla duyguların bir arada yaşandığı bir maç oldu.

Saha da iyi niyetli mücadele eden, futbolu çirkinleştirmeyen her iki takım futbolcularını ayakta alkışlıyorum. Maçın başında sakatlanan Isaac Solet'e de geçmiş olsun dileklerimi de ayrıca ifade edeyim.

Tabi ki iç saha avantajı, güçlü taraftar desteği ile Samsunsporumuz çok daha fazla istedi galibiyeti. Bireysel hatalardan iki sefer geriye düşmesine rağmen, müthiş bir karakter ve çok güçlü bir mücadele örneği göstererek 1-3 geriye düştüğü maçı 4-3 kazanarak tarihe güzel bir hikaye daha bırakmış oldu.

Thomas Reis Hoca, oyunu önde kabul eden cesaretli, vazgeçmeyen, karakter gösteren, güçlü, hırslı ve yürekli futbol anlayışı, takım ruhu ve zamanında değişikliklerle birlikte 1-3 olmuş bir maçı 4-3'e çevirmesiyle takdiri fazlasıyla hak etti. Tebrikler Thomas Hoca.

İstatistiklere baktığımızda ise Samsunspor %70'e %30 topla oynama yüzdesi yapmış. 21 şut atmış. 9'u isabetli, 4 tanesi gol ile sonuçlanmış.  Rakip 243 pas yaparken, Samsunspor 566 pas ile rakibin iki katından daha fazla pas yüzdesine sahip olmuş.

Bu kadar yüksek tempolu bir maç da, Samsunsporlu futbolcuların sarı kart dahi görmemeleri sadece futbolun güzelliklerini sahaya yansıtma niyetinde olduklarını bize net bir şekilde gösteriyor. Tüm futbolcu kardeşlerimi gönülden tebrik ediyorum.

Oliver Ntcham ise bu sene lige damgasını vuruyor. Bu kadar yetenekli ve kariyerli futbolcu geçen sene neden suskun kaldı diyorduk. Bu sene 7 maç 4 gol bir asist ile damgasını Süper Lige vuruyor. Allah'ım nazardan korusun.

Bu yazımı yazarken Samsunspor maç fazlasıyla, şuan 15 puan ile ikinci sırada, önümüzdeki rakibimizin de dün akşam puan kaybetmesi güzel oldu.

Sezon başından itibaren böyle istatistiklere sahip bir kulübün hedefleri bize birşeyler söylüyor esasında. Ancak Thomas Hoca, başkan ve kulüpten yapılan temkinli açıklamalar da bence yerinde yerli açıklamalar.

 

O zaman bizler ne yapalım.

 

"ANIN KEYFİNİ YAŞAYALIM"

 

Sağlıcakla Kalın.

akip keleş samsunspor anın keyfini yaşayalım köşe yazısı samsun son haber samsun
Silahla yaralamadan tutuklandı, yaralının kendini vurduğunu söyledi
'Kudretli Samsunspor'
Samsun'da öne aracını yakmaya kalktı, sonra da kendini vurdu!