KAPAT

Bir Galibeyetten Daha Fazlası

Samsunsonhaber köşe yazarı Harun Fırıncı'nın kaleminden : Bir Galibeyetten Daha Fazlası

 

Bugün Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'na gelmeyenler sadece bir maç kaçırmadı. 90 dakika boyunca izleyenlerin iklimden iklime girdiği, kah üzülüp kah sevindiği, hop oturup hop kalktığı, futbol adına her şeyin var olduğu ve uzun yıllar unutulmayacak 7 gollü bir maça tanıklık edemedi. Ben de bu durumu tarif edebilmek için Barcelona'nın "mes que un club" yani bir kulüpten daha fazlası sloganından esinlenerek başlığı "Bir galibiyetten daha fazlası" olarak attım.

İlk yarıya iyi başladık ve "İyi gidiyoruz" derken Zeki'nin ters kafa vuruşu ve Okan'ın elinden kaçırdığı top sonrası 1-0 yenik duruma düştük. 28. dakikada Göztepe'yi üst üste ataklarla çıkarmadığımız bir pozisyonda önce Ntcham'ın şutu direkten döndü, sonrasında Bola'nın ortasında Marius iki hamlede kafayla skoru eşitliğe taşıyan golü attı. Göztepe'nin ikinci golünde, geçen yazımda en beğendiğim oyuncu olduğunu belirterek övgüyle bahsettiğim Rick Van Drongelen, rakibinden çok kötü bir vücut çalımı yedi. Sonrasındaki vuruşta Okan'ın müdahalesi yeterli olamayınca maç 1-2'ye geldi.

50 dakikada Bennaser öyle bir geri pas attı ki, tribündekileri çileden çıkarttı desem yerinde olur. Maç 1-3'e geldikten sonra, önce 70. dakikada Ntcham ile skoru 2-3'e getirdik. "Acaba beraberlik olur mu?" diye düşünürken, önce 79. dakikada Schindler çıktı sahneye, sonrasında 90+1'de Ntcham skoru belirleyen golü attı ve maçı bitirdi. 90 dakika sonunda bir duygu seli yaşandı. Sadece inanılması güç bir galibiyet almadık, bir futbol takımının geriye düştüğünde göstermesi gereken reaksiyonu da gösterdik. Bugün sadece Göztepe maçını kazanmadık. "Ne kazandık?" diye soracak olursanız, madde madde bence neyi kazandığımızı yazayım:

Takımdaşlık ruhuyla hareket etmeyi, iki farklı geri düşse de gardını düşürmeden mücadele etme davranışını kazandık. Üst üste hatalar yaptığımız maçta dahi, yeterli çaba gösterildiğinde geriye dönülebileceğini gördük. Maç 3-3'e geldiğinde geri çekilmeyip isteyip 4-3'e getiren galip olma davranışını kazandık. İlk yarı mağlup halde soyunma odasına giderken takımını alkışlayıp destekleyen ve taraftarıyla bütünleşen bir takımı kazandık. Bence bu maçta 3 puandan çok fazlasını kazandık.

Maç bittiğinde, 4. sınıfa giden yeğenim İbrahim Alp, "Amca, Fener'i geçtik, 2. sıradayız. Sence şampiyon olur muyuz?" diye sordu. 2. ligdeyken oynadığımız ilçe takımları, statları aklıma geldi ve güldüm. Belki de en önemlisi, o noktadan buraya gelen takımımız hakkında umut besleyen yeni Samsunsporluları kazandık.

 

samsunspor göztepespor samsun samsun haber harun fırıncı
Taraftar Çok Mutlu
Ntcham'dan Ölüm Vuruşu
Samsunspor'dan Şahane Bir Dönüş!