KAPAT

'Hayatta Bir İnsanın Duruşu Olması Çok Önemlidir'

Samsunspor konulu yazıları ilgiyle okunup takip edilen köşe yazarımız Akif Keleş, 'Hayatta Bir İnsanın Duruşu Olması Çok Önemlidir' başlıklı yeni yazısın samsun son haber okuyucuları için kaleme aldı

HAYATTA BİR İNSANIN DURUŞU OLMASI ÇOK ÖNEMLİDİR

Samsunspor son sekiz günde, üçüncü maçı olan, zor bir deplasman Rize'de, iyi mücadele ettiği maçın ardından 3 puan ile evine dönüyor.

Samsunspor, üç deplasman maçından, gol yemeden 3 galibiyet, 9 puan ve altı hafta sonunda 12 puan ile  Süper Lig de yoluna güçlü bir şekilde devam ediyor.

Bu sonuçların yanında futbolcuların savaşçı, yürekli mücadelesi, takım oyunu, özverili, azimli beyefendi duruşları takdire şayandır.

Gönülden yürekten tebrikler.

Sevgili okurlar;

Daha ligin en başlarında, çok iddialı bir şekilde şunu yazmıştım. Thomas Reis'in bu futbol anlayışı ile deplasmanlardan bu sene çok fazla puanlar toplayacağız diye. Daha ligin başın da bu nasıl bir yorum diye düşünenler olmuştur değil mi? Peki neyi gördük de böyle yorum yapmıştık. Birincisi iki kampı da iyi geçiren diri bir takım gördüm. İkincisi mevcut kadronun bir arada oynayış tecrübesi. Üçüncüsü geçen sene verim alınamayan futbolcuların çıkış beklentisi(Muja, Ntcham, Marc Bola vb.) Dördüncüsü Thomas Reis'in daha cesaretli futbol anlayışı vb.

Maç özeline geldiğimiz de ise Samsunspor deplasman da nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı. 4-2-3-1 ile başladı. Defans önünde Bennaser ve Celil ikilisinin oynatılması akıl dolu.

Geçen sene kadro yapılanmasında, Celil Yüksel'in TFF 1. lige kiralık gönderilmesi ve Cihan Kahraman'ın Portekiz ligine satılmasına üzülmüş ve hatalı bulmuştum.

Celil Yüksel hem Başakşehir hem de bugün çok iyi mücadele etti. Sahanın en iyilerinden biriydi. Tebrikler sana evlat. Hep böyle ol. Hep bizi haklı çıkar.

Ayrıca Zeki Yavru  çalışkan ve savaşçı mücadelesini bir de asistle de süslemesi harikaydı.

Diğer savaşçı Hollandalı Rick Van Drongelen çok iyi mücadele etti.

Satka, Marc Bola, Bennaser.

Ntcham arkadaşlarının bu emeklerini, mücadelesini attığı gol ile boşa çıkarmamış oldu.

Büyük Samsunspor taraftarından ise iki şeyden bahsedeceğim.

Birincisi deplasman maç biletlerini satışa girdiği andan, sadece bir dakika içinde bitirdiler. 90 dakika ise müthiş desteklediler.

İkincisi Samsunspor taraftarından bir grup Türkiye'yi yasa boğan Narin kızımızın mezarını Diyarbakır'da ziyarete gittiler.

Çok büyüksün Samsunspor taraftarları. Sizden biri olmaktan gurur ve onur duyuyorum.

Birde bu şehir de Samsunlu olmayı ve Samsunsporlu olmayı beceremeyen, başka takımların peşinden giden öyle garip, değişik bir azınlık var. İşte zaman zaman derbi paylaşımlarına denk geliyoruz. Samsun gibi bir şehirde Samsunspor gibi bir kulüp varken insan paylaşım yapmaya utanır diyeceğim. Ancak her şehirde böyle insanlar var. Ne yapalım. İşte onlarda büyük takım muhabbetine kendilerince egolarını tatmin ediyorlar.

Ne diyelim...

Hayatta bir insanın duruşu olması çok önemlidir.

Sağlıcakla Kalın.

akif keleş samsunspor köşe yazısı galibiyet. süper lig samsun haber
'Samsunspor'un Gidişatı'
'Kırmızı Duvar'
'Gazze'yi ve ekonomiyi konuşmak yerine anayasayı konuşuyorlar!'