KAPAT

Zengezur koridoru ile Samsun Azerbaycan arasında tren hattı olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Zengezur koridoru ile Samsun Azerbaycan arasında tren hattı olacak


Bakan Uraloğlu, Samsun'daki temaslarının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda Sivil Toplum Kuruluşları, İş Dünyası ile Buluşma ve Basın Toplantısı düzenledi. Bakan Uraloğlu burada iş insanlarıyla yaptığı toplantının ardından açıklamalarda bulundu.


'Zengezur Koridoru, tüm Anadolu'yu baştan başa kat edecek'
İhracatı daha da arttırmak için çalışmaların devam ettiğini dile getiren Bakan Uraloğlu, 'Bakanlık olarak ihracatımızı artırmak istiyoruz. Alternatif demir yollarını hayata geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi Azerbaycan'dan gelecek olan Zengezur koridorudur. Bu esasında bütün Anadolu'yu baştan başa kat edecek ve yine biraz önce bahsettiğimiz Ankara-Samsun Hızlı Treniyle de Samsun Limanı'na bağlanacak olan bir hattır. Aynı şekilde Basra Körfezi'nden başlayıp Faw Limanı'ndan başlayıp bin 200 kilometrede ülkemize gelecek olan demir yolu da ülkemizi bir taraftan kat edecek. Aynı şekilde Sivas üzerinden bu demiryolu da yine Samsun'a bağlanmış olacak. Bütün ülkemizin Ege'sine, Akdeniz'ine ve Kapıkule sınır kapısına kadar bağlanmış olacak. Biz bu koridorlarla beraber ticaretimizi de geliştireceğiz, üretimimizi de geliştireceğiz. Oralarda organize sanayi bölgelerinin kurulmasına biz vesile olmuş olacağız' ifadelerini kullandı.
Toplantıya ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve iş insanları katıldı.

SAMSUN SAMSUN HABER Samsun Limanı Abdulkadir Uraloğlu Zengezur koridoru
Samsun'da 10 yıl ve 22 yıl hapis cezası bulunan 2 kişi aynı evde yakalandı
Samsun'da 10 yıl ve 22 yıl hapis cezası bulunan 2 kişi aynı evde yakalandı
Samsun'da 15 bin 148 adet sentetik ecza ile yakalanan şahıs tutuklandı