KAPAT

Narin soruşturmasında 21 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da kaybolan ve 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran soruşturmasında 21 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin ile ilgili yeni bir ayrıntı dikkat çekti.

19 gündür kayıp olarak aranan ve bu sabah cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinde hakkında gözaltı kararı verilen 21 kişinin aralarında annesi, babası, iki kardeşi ve köyde yaşayan üç amcasının olduğu öğrenildi.

Diyarbakır'da 21 Ağustos günü kaybolan 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni sabah saatlerinde yaşadığı köyün yakınlarındaki Eğertutmaz Deresi'nde bulundu.

Narin Güran'ın cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cenazenin bulunmasının ardından yapılan açıklamada 21 kişinin gözaltına alındığı duyurulurken, Narin'in yaşadığı köyün mezarlığında da defin işlemleri için hazırlıklar başladı.

 

TUTUKLAMALAR VE ADLİ SÜREÇ

Soruşturma kapsamında ilk olarak ağabeyi gözaltına alındı, ancak serbest bırakıldı. Narin'in amcası ve Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran ise gözaltına alındı ve tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, amca Salim Güran'ın tutuklanma gerekçesi olarak, DNA tespitlerinin amcanın DNA'sıyla uyuşmasını gösterdi. Tunç, tutuklamanın bir tedbir olduğunu ve tüm detayların yargı tarafından değerlendirileceğini belirtti.

Narin'in cansız bedeninin gizli tanıktan gelen ifade sonrası bulunduğu öğrenildi.

Narin'in cansız bedeninin gece çuvalla getirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni köye 1,5 kilometre mesafedeki dere yatağında bulundu. Küçük kızın cansız bedeninin çuval içinde üzeri taşlarla kaplı bir şekilde bulunduğu öğrenildi.

8 yaşındaki çocuğun bulunduğu dere yatağı ve çevresinde daha önce araştırmalar yapan ekipler hiçbir iz bulamamıştı. Ancak 19 gün sonra bulunan küçük kızın daha önce defalarca arama yapılan yerde bulunması dikkat çekti.

CANSIZ BEDENİ GECE Mİ BIRAKILDI?

Narin'in cansız bedeninin henüz 2 gün önce aranan yerde bulunması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Küçük kızın cansız bedeninin gece saatlerinde bırakıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Narin'in kesin ölüm nedeni Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yapılacak olan detaylı otopsi ve ölü muayene raporuyla belirlenecek.

GİZLİ TANIK İFADE VERDİ

Geçen Çarşamba günü Narin'in babası Arif Narin'de Diyarbakır Adliyesine gelerek soruşturmayı yürüten savcıya 2 saat ifade vermişti, Perşembe günü de kayıp kızla ilgili soruşturma kapsamında can güvenliği nedeniyle gizli tanık olarak Adliye'ye getirilen bir kişi savcılığa ayrıntılı ifade vermişti.

narin kayıp diyarbakır bağlar Tavşantepe Mahallesi Narin Güran
Oba Makarna'daki patlamaya ilişkin flaş gelişme: Fabrika müdürü tutuklandı
Oba Makarna'daki patlamaya ilişkin flaş gelişme: Fabrika müdürü tutuklandı
Hafif ticari aracın çarptığı üniversite öğrencisi ağır yaralandı