KAPAT

Ekmek artık böyle satılacak! Fırın adı yazacak, hiç yanık olmayacak

Her gün 10 milyonlarcası tüketilen ekmek için yeni standart hazırlandı Türk Standartları Enstitüsü TSE tarafından hazırlanan standart taslağına göre ekmek, iyi pişmiş ve kabarmış olacak, yanık olmayacak ve nerede üretildiği bilgisine yer verilecek

TSE tarafından hazırlanan ekmek standart taslağı, ambalajlı ve ambalajsız ekmekler için bir dizi yeni düzenlemeyi içeriyor.

AMBALAJLI EKMEKLERDE ZORUNLU BİLGİLER

Ambalajlı ekmeklerin paketlerinde, un çeşitlerinin yüzde oranları, katkı maddelerinin adları, net ağırlık, tavsiye edilen son kullanma tarihi veya raf ömrü ve imalat tarihi gibi bilgiler yer alacak. Bu bilgiler gerektiğinde yabancı dillerde de sunulabilecek.

EKMEK ÇEŞİTLERİ VE ETİKETLEME

Ekmek çeşitleri; normal ekmek, köy ekmeği, kepekli ekmek, çavdarlı ekmek, yulaflı ekmek, mısırlı ekmek, karışık tahıllı ekmek, Vakfıkebir/Trabzon ekmeği, siyez buğday ekmeği ve çeşnili ekmek olmak üzere 10 grupta toplanacak. Her bir ekmek türünün etiketinde, özellik kazandıran bileşenlerin yüzdesel oranları belirtilecek. Katkı maddesi içermeyen ekmeklerde "katkısız" ifadesi bulunacak.

AMBALAJISIZ EKMEKLERİN SUNUMU

Ambalajsız ekmeklerde, ekmeğin üzerinde fırının adı ve "Normal Tip" (NT) ibaresini belirten etiket veya kabartma yer alacak. Bu ekmekler, elle teması önlemek amacıyla uygun boyutta kağıtlara sarılarak veya poşetlerde sunulacak.

DEPOLAMA VE TAŞIMA KOŞULLARI

Ekmeklerin depolanması ve taşınması sırasında yabancı kokulara, nemli ortamlara ve tatlarına etki edebilecek maddelerden uzak tutulması gerekecek. Ekmek üreticileri ve satıcıları, talep edildiği takdirde ekmeklerin standartlara uygunluğunu gösteren belgeler sunmakla yükümlü olacak.

ekmek yeni düzenleme böyle satılacak TSE yeni standart belirlendi samsun haber
İsrail ordusu: 'Tugay komutanımız Gazze'de öldürüldü'
İsrail Beyrut'a 12 hava saldırı gerçekleştirdi
Tekirdağ'da feci kaza... Otomobil iş makinesine arkadan çarptı: 5 ölü