KAPAT

SAMÜ taşınıyor mu Neden özel üniversite için hazırlansın dendi

Samsun Üniversitesi Canik İlçesi'ndeki kampüsünden taşınacak mı Böyle bir gündemlerinin olmadığını belirten SAMÜ yetkililerinin Nisan ayında SAMÜ Canik Kampüsünün özel üniversite için hazırlanmasını talep eden yazısı ise kafaları karıştırdı

Samsun Üniversitesi Canik İlçesi'ndeki kampüsünden taşınıp, rektörlük idari bina ve fakülte binaları ile birlikte 19 Mayıs İlçesindeki Engiz kampüsünde bulunan alana taşınacağına yönelik söylemler ve çelişkili ifadeler Bilirkişi Raporu Programı'nda ele alındı.  

Vakıf üniversitesi ve özel üniversiteye dönüştürüleceği belirtilen Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü ile ilgili gerçekler nedir? Samsun kamuoyu Samsun Üniversitesi için gündeme getirilen konunun aslını ve üniversitenin akıbetini merak etmeye başladı. Konu ile ilgili bir taraftan Canik kampüsünü genişletmeye çalıştıklarını söyleyen yetkililerin bunun tam tersini gösteren eylemleri ise Samsun kamuoyunu çelişkiye düşürüyor.

REKTÖR MAHMUT AYDIN, TAŞINMAK İÇİN DİLEKÇE Mİ VERDİ?

Bilirkişi Raporu Programında gündeme getirilen Samsun Üniversitesi'nin taşınacağına yönelik gelişmelerin, sosyal medyada ve bazı haber kanallarında ele alındığına dikkat çekildi.

Canik Kent Konseyi'nde konunun görüşüldüğü, Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut Aydın'ın ise taşınma konusu ile ilgili söylentilerin gerçeği yansıtmadığına yönelik açıklamaları bulunsa da Mahmut Aydın'ın 02 Nisan 2024 tarihli Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği dilekçe kafaları karıştırdı.

Rektör Mahmut Aydın'ın taşınma konusu ile ilgili "kesinlikle böyle bir durum söz konusu değildir" şeklinde açıklama yapmasına rağmen Bilirkişi Raporu Programında; ortaya atılan bir başvuru dilekçesi kafaları karıştırdı.

"ÖZEL ÜNİVERSİTE ALANI OLMASINI MI İSTEDİ"

Nisan ayında Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ele alınan maddelerden birinde, Samsun Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 02.04.2024 tarihli Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na verilen dilekçe metninin yer aldığı 24'üncü Maddede görüşülen metinde, 90 dönümlük yerleşkede bulunan Samsun Üniversitesi alanının kullanımının 'Özel Üniversite Alanı Kullanımına Dönüştürülmesi'ne ilişkin nazım imar planı hazırlanılması ve uygulama imar planı hazırlanması istendiği şeklinde bir talepte bulunulduğu gündeme getirildi.

Bu dilekçeye göre Samsun Üniversitesi'nin bu alanı terk etmek isteğinin açıkça anlaşıldığının vurgulandığı programda, vatandaştan alının ve kamulaştırılan bir alanın Özel Üniversiteye devredilmesinin ise mümkün olmayacağına dikkat çekildi.

Programda, üniversite ile ilgili bütün bu gelişmelerden Samsun kamuoyunun bilgisinin olması gerektiği ve ne yapılmak istendiğinin açıklığa kavuşturulması gerektiği hususu dile getirildi.

Bir taraftan üniversitenin alanının büyütülmesi için çalışıyor açıklamalarına ek olarak, üniversite alanının özel üniversiteye devri için gerekli yazışmaların ortaya çıkmasının ve bunun için çalışmaların yapılmasını talep eden resmi yazışmaların Samsun'un ikinci devlet üniversitesinin geleceğini tehlikeye attığı ve kimin gerçeği söylediğinin belli olmadığı ifade edildi.

samsun üniversitesi taşınıyor mu? bilirkişi raporu samsun son haber
Başkan Kurnaz: 'İlkadım'ın geleceği için çalışıyoruz'
Şehit babası emekli astsubay vefat etti
Samsun'da 1270 adet sentetik ecza ile yakalanan 4 kişi gözaltına alındı