KAPAT

Çarşamba'yı sel aldı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde metrekareye 118 kilo yağış düştü


Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 6 Temmuz saat 06.00 ile 7 Temmuz saat 06.00 arasında Türkiye'de gerçekleşen yağış miktarlarını açıkladı. MGM'nin açıkladığı verilere göre son 24 saatte ülke genelinde en çok yağış Samsun'a düştü. Çarşamba ilçesinde metrekareye düşen 118 kilo yağış, şehrin birçok noktasında su baskınlarına sebep oldu.

Çarşamba ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, ilçede çok sayıda evde ve caddede su baskınlarına sebebiyet verdi. Şehir merkezinde bazı caddelerde su birikintileri görülürken, ilçeye bağlı Ali Fuat Başgil Mahallesi'nde bulunan Merkez Camisinde de su baskını yaşandı. Biriken yağmur suları cami avlusunu adeta göle çevirdi. Mahalle sakinleri, sel sularının cami içerisine girmemesi için mücadele verdi.

İlçenin birçok mahallesinde zemin kattaki evler sular altında kaldı.

Verilere göre Çarşamba ilçesi 118 kilo yağış ile Türkiye'de en çok yağış düşen yer olurken, Samsun'un merkez ilçelerinden Atakum'da metrekareye 35 kilo, Canik ilçesinde metre kareye 28 kilo ve İlkadım'da ise metrekareye 26,8 kilo yağış düştü.

Sağanak ile birlikte gök gürültüsü ve şimşeklerin etkili olduğu Samsun'da gece sık sık deniz üzerine yıldırım düştüğü de gözlemlendi.

samsun çarşamba sel sağanak yağış su baskını
Başkan Doğan: 'Samsun'umuzun evladı çalışmak için başka bir şehre gitmesin diyerek çalışmalarımızı sürdürüyor
Tamir edilen otomobil test sürüşü sırasında alev aldı
Samsun'da uyuşturucu imalathanesine operasyon